מרק סולת טוניסאי- מרק חשוואה 

סוג המנה:

כשרות:

מתאים ל...

מרק חשווה מרק סולת תוניסאי

את המרק הטוניסאי הזה בחרתי להעלות במיוחד לתקופת החורף, זה מרק מנחם ועשיר בטעמים מהמטבח הטוניסאי ואם עוד לא יצא לכם לטעום אותו אתם חייבים להכין ולנסות.

מרק סולת טוניסאי הוא מרק טעים במיוחד, מחמם את הבטן כשקר בחוץ ובמיוחד את הלב.

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון למרק סולת טוניסאי

מרק סולת טוניסאי טעים במיוחד שמתאים לימי החורף הקרים

מצרכים

ירקות:

  • 5 שיני שום.
  • חופן כוסברה/ פטרוזיליה קצוצה.

תבלינים:

  • 3/4 כפית מלח.
  • 1/3 כפית פלפל שחור.
  • כף פפריקה מתוקה.
  • כפית שטוחה קרוויה- קימל.

שונות:

  • 3-4 כפות שמן.
  • 1.5 ליטר מים חמים.
  • כף הריסה טוניסאית.
  • כוס סולת.

אופן ההכנה

  1. נקלף ונקטוש את השום.
  2. נקח סיר ונשפוך אליו את השמן.
  3. נוסיף את השום, נבשל למשך דקה נוסיף את התבלינים ונערבב.
  4. נוסיף את המים החמים, נערבב ונביא לרתיחה.
  5. נקח קערה נשפוך אליה את הסולת יחד עם 2 כוסות מים ונערבב עד שלא יווצרו גושים.
  6. נוסיף את הסולת והכוסברה/ פטרוזיליה הקצוצה לסיר ונבשל למשך 10 דקות נוספות תוך ערבוב למניעת גושים, ניתן להוסיף מים/ תיבול במידת הצורך.

שיהיה בתיאבון!

הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

מרים מספרת שאת הריבה הזו היא למדה מחמותה, פורטונה חייט זיכרונה לברכה, שהכינה את הריבה לצאת יום כיפור מדיי שנה.
העסבנה היא הלב של המטבח הטוניסאי, היא מסמלת חיבור של מפגש משפחתי עם טעמים מיוחדים. זה נכון שלהכין את העסבנה לוקח זמן, אך היא שווה את המאמץ!
מתכון לבסיסה טוניסאית לראש חודש ניסן
מתכון לסנדוויץ טוניסאי פשוט וקל להכנה כזה שלא תוכלו להפסיק לאכול! אל תשכחו לשים הריסה וטרשי בנדיבות.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.