מרק ירקות טוניסאי

סוג המנה:

כשרות:

מתכון למרק טוניסאי לקוסקוס

עם כל הכבוד שיש לקוסקוס הטוניסאי המפואר שלנו, הוא לא יכול לעמוד לבדו ללא מרק טוניסאי לקוסקוס שמשלים אותו, ממש כמו רוטב לקוסקוס טוניסאי.
מרק לקוסקוס טוניסאי הוא מנה מופלאה שמתגאה בעשרות שנים של מסורת וטעמים מזרחיים עשירים. המרק משלב בתוכו תבלינים ייחודיים וירקות טריים, המעניקים לו את הטעם העמוק שמאפיין את המטבח הטוניסאי.
לאחר מספר גדול של בקשות מסבתא ג'נט למתכון המופלא שלה שלא נענו בחיוב, סוף סוף היא הסכימה ללמד אותנו את הסוד למרק הטוניסאי של הקוסקוס המדהים שלה!
ששאלנו אותה מה הסוד של המתכון? היא השיבה, צריך לתת למרק את הזמן שלו ולבשל באהבה!

שימו לב, יש כאלו שמכינים את המרק עם עוף, אנחנו בחרנו להעלות מתכון למרק קוסקוס טוניסאי צמחוני שיהיה לנוחות כל הגולשים היקרים.

בנוסף, יש לנו באתר מתכון לרוטב אדום לקוסקוס מטריף שאתם צריכים להכין באחד מהפעמים שתכינו קוסקוס.
מוכנים להתמכר? הנה לכם המתכון:

מתכון למתכון למרק ירקות טוניסאי לקוסקוס של סתבא ג'נט

מרק ירקות לקוסקוס, צמחוני וטעים!

מצרכים

ירקות:

  • 2 בטטות.
  • 2 בצלים.
  • 3 גזרים.
  • 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים.
  • 3 תפוחי אדמה.
  • 1 דלורית/ ניתן להחליף לרבע דלעת.
  • 1/3 כרוב לבן.
  • 3 מקלות סלרי.
  • צרור פטרוזיליה.
  • 1/4 צרור כוסברה.
  • 2 כפות רסק עגבניות.

תבלינים למרק קוסקוס טוניסאי:

  • כף סוכר.
  • כף מלח.
  • כפית פלפל שחור טחון.
  • 2 מקלות קינמון.
  • כף פפריקה מתוקה.
  • 8 כפות שמן.
  • כפית כמון.

 

אופן ההכנה

  1. שוטפים את כל הירקות כדי להסיר את הלכלוך.
  2. קולפים את הבטטות, תפוחי האדמה, הקישואים, הדלורית.
  3. חותכים את כל הירקות לקוביות בגודל בינוני-גדול.
  4. שופכים את השמן לסיר עמוק על להבה בינונית, ומוסיפים את כל התבלינים ומערבבים כדי שיפתחו.
  5. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים למשל כדקה.
  6. מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לערבב כדי שיספגו את הטעמים.
  7. מכסים את הירקות במים ומביאים לרתיחה.
  8. מנמיכים את האש ומחכים כשעה וחצי שכל הירקות יתרככו.
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

הסיר שהכי מזוהה עם המטבח הטונסאי, מתכון קליל וטעים!
עלי כרוב ממולאים מהמטבח הטוניסאי, מתכון קל להכנה וטעים במיוחד.
מרים מספרת שאת הריבה הזו היא למדה מחמותה, פורטונה חייט זיכרונה לברכה, שהכינה את הריבה לצאת יום כיפור מדיי שנה.
בולו יבש בסגנון אחר ומיוחד שלא תוכלו להפסיק לנשנש. מתכון פשוט להכנה.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.