מרק אדום לקוסקוס

סוג המנה:

כשרות:

מרק אדום לקוסקוס

את המרק אדום לקוסקוס של הטוניסאים לא כולם מכירים, כי בדרך כלל שאוכלים קוסקוס טוניסאי מכינים את מרק הירקות לקוסקוס המסורתי (שיש שקוראים לו המרק הצהוב).

מרק אדום לקוסקוס אפשר להכין בגרסה צמחונית לא בשר, יש שמכינים אותו עם בשר ויש שמכינים אותו עם עוף. אנחנו בחרנו לצרף את המתכון הצמחוני למנה אך מי שרוצה להכין את הגרסה למרק אדום לקוסקוס עם עוף יצטרך לטגן קלות את העוף בשמן ולהוסיף לסיר יחד עם הוספת הירקות כנ"ל על קוביות הבשר, כך תוכלו לשדרג את הטעם המיוחד של המרק האדום אך ייתכן שתצטרכו לבשל ליותר זמן את התבשיל.

צירפתי לכם מתכון מעולה וקל להכנה של מרק אדום לקוסקוס שהולך מעולה עם קוסקוס שאתם חייבים להכין בפעם הבאה שתעשו את המנה הטעימה שלנו למשפחה.

אז קדימה, בוא נתחיל בהכנה!

מתכון למרק אדום לקוסקוס

מרק קוסקוס אדום טוניסאי טעים ברמות וקל להכנה שכל אחד חייב להכין!

מצרכים

ירקות:

  • 4 שיני שום.
  • 1 דלורית.
  • 3 תפוחי אדמה.
  • 2 קישואים.
  • 4  גבעולי סלרי (כרפס) כולל עלים חתוכים גס.
  • רבע כרוב לבן.
  • עגבנייה מגורדת .
  • 4 גזרים.
  • חופן כוסברה קצוצה.
  • 1 בצל.

תבלינים:

  • כפית סוכר לבן.
  • חצי כפית כורכום.
  • 1/3 כפית כמון.
  • 1/3 כפית קינמון.
  • 112 כפית מלח.
  • 1/2 כפית פלפל שחור.
  • כף פפריקה מתוקה.
  • כף אבקת מרק עוף.
  • 1/3 כפית אגוז מוסקט.

שונות:

  • כוס גרגרי חומוס מוכנים.
  • 6 כפות שמן.
  • 3כפות רסק עגבניות.
  • מים חמים.

אופן ההכנה

נתחיל בהכנת הירקות:

  • נקלף את הבצל ונחתוך לרצועות דקות.
  • נקלף את השום ונקטוש/ נחתוך לרצועות דקות.
  • נקלף את הגזר והקישאים (לא חייב קילוף) ונתחוך לעיגולים.
  • נקלף את תפוחי האדמה ונחתוך לקוביות בעובי בינוני.
  • נשטוף היטב את הכרוב ונחתוך לריבועים גדולים.
  • נשטוף ונקצוץ את הכוסברה.
  • נשטוף ונגרד את העגבניה בפומפיה.
  • נחתוך את הסלרי לעיגולים גדולים.

נמשיך להכנת המרק:

  • נקח סיר ונטגן את הבצל עם השמן עד להזהבה, נוסיף את השום לדקה ומערבבים היטב.
  • נוסיף את התבלינים ונערבב שוב לדקה- דקה וחצי שיפתחו התבלינים.
  • נוסיף את רסק העגבניות והעגבנייה המגורדת ונערבב היטב.
  • נוסיף את כל הירקות וגרגרי החומוס למעט הכוסברה ונערבב היטב, נשפוך מים חמים עד שיכסו את כל הירקות ונביא לרתיחה.
  • לאחר הרתיחה ננמיך את האש ונבשל למשך 40 דקות לריכוך הירקות, שימו לב שאם חסר מים תוסיפו קצת ותבדקו טעמים ותתקנו אם צריך.
  • נוסיף את הכוסברה לסיר ונבשל ללא מכסה למשך 8 דקות.

וזהו! יש לכם מרק אדום לקוסקוס. שיהיה בתיאבון

אל תשכחו לשתף אותנו בתמונות בקבוצת הפייסבוק שלנו אוכל טוניאי מבית אמא.

הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

סלאטה טורשי גנאריה הוא סלט טעים ומרענן, מתאים כחלק מסלטי שולחן שבת
הריסה או אריסה טוניסאית היא תוספת שמשדרגת כל ארוחה!
כמונייה או טבחה בל כמון היא תבשיל שעועית עם בשר טוניסאי, מנה מסורתית נפלאה, המהוות חלק בלתי נפרד מהקולינריה התוניסאית ומספקת חווית אוכל משובחת ועשירה בטעמים.
סלט גזר וביצים תוניסאי הוא שדרוג לכל ארוחה ובמיוחד לארוחת שישי, הכנתו פשוטה וטעמו מיוחד.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.