מרמומה טוניסאית

מרמומה

למרוקאים יש מטבוחה, לטריפוליטאים מרדומה, ולנו הטוניסאים יש את סלט המרמומה, בתור בת לאמא טוניסאית ואבא מרוקאי, אני בטוחה שהמרמומה היא הטעימה מבין כולן ובמיוחד. המתכון שלפניכם, שמעבר לזה שהוא טעים ברמות ואי אפשר להפסיק לאכול ממנו – הוא טעים במיוחד.

ההבדל העיקרי הוא, שבמטבוחה יש פלפלים אדומים ואילו במתכון של מרוממה טוניסאית אין פלפלים אדומים. אם מעולם לא הכנת מרמומה, ואתם רגילים לאכול מטבוחה בימי שישי, אני ממש ממליצה לכם להכין פעם אחת לפחות, כי היא פשוט טעימה בטירוף, במיוחד לצד החלה של שישי.

מתכון למרמומה

מרמומה קלאסית כמו של סבתא, אין ארוחת שישי או ארוחת חג שלא היה על השולחן את הקערה עם המרמומה של סבתא ותמיד היא היתה נגמרת כמובן.

מצרכים

  • 1 כוס שמן זית
  • 2 ראשי שום
  • 5 פלפלים ירוקים חריפים (תלוי בחריפות הרצויה, אני שמה לפעמים גם 2, תלוי מי מגיע לאכול )
  • 2 כפות פפריקה חריפה או מתוקה (אני אוהבת לשים כף וחצי מתוקה וחצי חריפה, כי אני לא כל כך אוהבת את הטעם המעושן של הפפריקה החריפה)
  • 3 קילו עגבניות בשלות
  • 1/2 כף מלח

אופן ההכנה

  1. אני אוהבת להכין את כל המרכבים ורק אז להדליק את הגז.
  2. השום: נקלף את השומים שלנו, אין צורך לחתוך אותם. (טיפ שלמדתי עם השנים עם שום עקשן שמסרב להתקלף: שימו אותו 15 שניות במיקרו והשום יקפוץ מהקליפה)
  3. הפלפל החריף: יש לחתוך את הפלפל החריף לחתיכות של כ-2-3 ס"מ, אל דאגה בזמן הבישול הוא מתפרק ולא תרגישו שאתם אוכלים 2-3 ס"מ פלפל חריף
  4. העגבניות: את העגבניות אני חותכת לקוביות (חשוב לשמור את הנוזלים שלהן גם כן), לא כל כך חשוב הגודל של החיתוך ולא – לא צריך לקלף אותן. מומלץ לבחור עגבניות רכות. שימו לב שבזמן הבישול המרמומה שלנו תצטמצם מאוד. (לפחות ב2/3 לכן אם אתם מחליטים להוריד כמויות קחו את זה בחשבון:) )
  5. בסיר רחב שימו את שמן הזית, במתכון של סבתא רשום כוס, אני מודה שאני שמה פחות ולפני העין, חשוב לשים מספיק שמן ככה שכל הסיר יהיה עם שכיבה נדיבה של שמן אבל לא צריך להגזים בכוס.
  6. לאחר מכן, על אש קטנה (לפני שהשמן מתחמם) אני מוסיפה את השום והפלפל החריף, אני נותנת להם להתבשל כ5-7 דקות על אש קטנה, אסור שהם ישרפו, הם פשוט צריכים להתרכך מעט.
  7. כשהשום והפלפל נהיים רכים אני מוסיפה את הפפריקה ומערבבת היטב עד שכל הסיר נהייה צבוע באדום. אני נותנת לפפריקה להיות שתיים שלוש דקות בסיר לפניי שאני ממשיכה לשלב הבא, תזכרו שאנחנו עובדים עדין על אש קטנה.
  8. מוסיפים את העגבניות (והמיץ שלהם!) לתוך הסיר וזהו! עכשיו ריבת המרמומה שלנו תעשה את שלה, תחזרו לסיר לערבב אותו כל 20 דקות בערך, למשך 4 שעות או עד שהנוזלים נגמרים (שימו לב שהאש עדין קטנה, כדי שלא יישרף לכם)
  9. כעשר דקות לפני סוף הבישול, אני מוסיפה חצי כף מלח ומועכת עם המכשיר של הפירה את המרמומה ככה שכל השום והפלפל בוודאות יהיה מפורק.
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

מתכון לחריימה סמיכה ועסיסית.
מתכון לסלט ז'עלוק טוניסאי טעים ברמות שמתאים לכל ארוחה!
מרק קוסקוס אדום טוניסאי טעים ברמות וקל להכנה שכל אחד חייב להכין!
מתכון לבסיסה טוניסאית לראש חודש ניסן

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.