מקרוני בסלסה / מקרונה בסלסה- ספגטי טוניסאי חריף

סוג המנה:

כשרות:

מקרוני בסלסה / מקרונה בסלסה

לדעתי, אחת התוספות הטעימות ביותר, ליד שניצל חם, עוף טעים או כל דבר אחר למען האמת. לפניכם מתכון קליל ומהיר להכנת מקרוני בסלסה שכולם אוהבים!

מתכון למקרונה בסלסה

מצרכים

  • חבילת פסטה – עדיף מקרוני עבה.
  • 5 כפות רסק עגבניות סמיך
  • 6-8 שיני שום כתושות
  • כפית מלח
  • כפית סוכר
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה, אפשר להמיר חלק מכמות הפפריקה לפפריקה חריפה.
  • ניתן להוסיף כף אבקת מרק, לא חייב.

אופן ההכנה

  1. ראשית, בסיר רחב (ככה יהיה נוח לערבב את הפסטה) נמזוג שמן בנדיבות, כך שכל תחתית הסיר יהיה עם שכבה דקה של שמן.
  2. על אש נמוכה ולאחר שהשמן מתחמם מעט (לא חייב להיות רוטב, זה יישרוף את התבלינים והשום) נוסיף את כל המרכיבים (מלבד הפסטה כמובן) ונערבב היטב.
  3. לאחר מכן נוסיף שתי כוסות מים ונערבב בשנית.
  4. ניתן לרוטב להתבשל על אש נמוכה כעשרים דקות
  5. בינתיים נכין את הפסטה, עדיף לבחור בפסטה מסוג מקרוני עבה, עד שהיא תהייה 90% מוכנה. (כשתי דקות פחות מזמן הבישול המומלץ על האריזה).
  6. כשהפסטה מגיעה ל-90% מוכנות, נסנן אותה ונוסיף לסיר עם הרוטב ונערבב היטב, ללא הפסקה, כשלוש דקות, עד שכל הפסטה תקבל צבע אדום עז.
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

תה בלקקויה הוא הזיכרון שלי מסבתא היקרה, מתכון פשוט וקל כדי שגם אתם תהנו ממנו.
הסיר שהכי מזוהה עם המטבח הטונסאי, מתכון קליל וטעים!
פלחי שומר שמכינים ב 5 דקות עבודה.
מתכון לריבת אתרוגים טוניסאית קל וטעים שמכינים בסוכות

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.