עוגיות מקרוד טוניסאי

כשרות:

מתאים ל...

מקרוד טוניסאי

אין כמו עוגיית מקרוד חמה, או עוגיית מקרוד קרה בעצם, אין כמו עוגיית מקרוד בכללי 😉 אז אם אתם תוהים איך מכינים מקרוד טוניסאי, לפניכם מקרוד טוניסאי מתכון קל ומסורתי שסבתי נהגה להכין.

למי שלא יודע, עוגיות מקרוד היא עוגייה תוניסאית מגולגלת שמכינים מסולת וממלאים בתמרים ומטגנים בשמן עמוק עד שהן מחליפות את צבען, מיד בסיום הטיגון טובלים את העוגיות בסירופ דבש סמיך וטעים ואוכלים.

את המקרוד בדרך כלל הכינו לפני פורים, כי אלו עוגיות שנהוג להוסיף למשלוחי המנות, אך תמיד אפשר להכין אותם במהלך השנה, גם ליום שבת בבוקר לצד הקפה של הבוקר. והינה טיפ ממני- אני תמיד מכינה כמות גדולה ומקפיאה במקפיא לאחר שאני טובלת ברוטב, ככה כל פעם שבא לי משהו מתוק או שמגיעים אורחים אני יכולה להוציא מהמקפיא כמה.

המתכון הבא הוא מתכון מסורתי קל להכנה, שתמיד מצליח.

ואם אתם מכינים את המתכון של עוגיות מקרוד, אל תשכחו להעלות לקבוצת הפייסבוק שלנו אחרי שתסיימו להכין 🙂

מתכון למקרוד טוניסאי הכי טעים שיש!

מתאים לפורים, יום כיפור וכשמתחשק משהו מתוק לצד הרוזטה

מצרכים

  • קילו סולת
  • כוס וחצי שמן רותח
  • כוס וחצי מיץ תפוזים
  • כוס וחצי קמח
  • 2 אבקת אפייה
  • 1 סוכר וניל
  • 4 כפות סוכר
  • חבילת תמרים בוואקום
  • קינמון, ציפורן

אופן ההכנה

  1. ראשית נרתיח שמן רותח בסיר קטן, כשהשמן מגיע לרתיחה, נסיר אותו מהאש ונשפוך לתוכו את הסולת בזהירות, נערבב את השתיים עם כף עץ.
  2. נוסיף את הקמח, אבקת אפייה, סוכר וניל, סוכר ומיץ התפוזים.
  3. נלוש היטב עם כף העץ עד לבצק רק וניתן לבצק מספר דקות לנוח.
  4. נחלק את הבצק לארבע כדורים ונרדד כל כדור דק בין 2 ניירות אפייה
  5. הכנת המילוי: חבילת תמרים בוואקום להמיס בסיר קטן עם מעט שמן, קינמון וציפורן.
  6. נמרח מעל את המילוי ונגלגל לרולדה
  7. נחתוך באלכסון ונטגן בשמן עמוק עד השחמה
  8. כשמתקרר נטבול בסירופ רותח
  9. הכנת הסירופ: 2 כוסות סוכר, כוס מים ומעט לימון סחוט לבשל עד הסמכה.
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

אפשר לאכול חם או קר, אבל הכי טעים ישר מהמחבת 😍😉
סלט ארטישוק טוניסאי הוא אחד מהסלטים המיוחדים במטבח שלנו, ניתן להכין אותו לימי שישי וחגים.
קציצת מחשי/ כפתה היא מנה מסורתית ומקורית במטבח התוניסאי, מנה קלה להכנה שאי אפשר להפסיק לאכול!
מתכון לבסללוביה, התבשיל הממכר שלנו שלא תוכלו להפסיק לאכול!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.