אין כמו עוגיית מקרוד חמה, או עוגיית מקרוד קרה בעצם, אין כמו עוגיית מקרוד בכללי 😉 אז אם אתם תוהים איך מכינים מקרוד טוניסאי, לפניכם מקרוד טוניסאי מתכון קל ומסורתי שסבתי נהגה להכין.
למי שלא יודע, עוגיות מקרוד היא עוגייה תוניסאית מגולגלת שמכינים מסולת וממלאים בתמרים ומטגנים בשמן עמוק עד שהן מחליפות את צבען, מיד בסיום הטיגון טובלים את העוגיות בסירופ דבש סמיך וטעים ואוכלים.
את המקרוד בדרך כלל הכינו לפני פורים, כי אלו עוגיות שנהוג להוסיף למשלוחי המנות, אך תמיד אפשר להכין אותם במהלך השנה, גם ליום שבת בבוקר לצד הקפה של הבוקר. והינה טיפ ממני- אני תמיד מכינה כמות גדולה ומקפיאה במקפיא לאחר שאני טובלת ברוטב, ככה כל פעם שבא לי משהו מתוק או שמגיעים אורחים אני יכולה להוציא מהמקפיא כמה.
המתכון הבא הוא מתכון מסורתי קל להכנה, שתמיד מצליח.
ואם אתם מכינים את המתכון של עוגיות מקרוד, אל תשכחו להעלות לקבוצת הפייסבוק שלנו אחרי שתסיימו להכין 🙂