מעקוד טוניסאי

מעקודה

מעקוד טוניסאי או מעקודה היא פשטידת ביצים וירקות שמכינים בסיר גבוה ומזוהה מאוד עם המטבח הצפון אפריקאי, לכל עדה יש את הווריאציה שלה למתכון, אך בסופו של יום – הבסיס של המעקודה נשאר זהה.

מעקודה היא פשטידה טעימה שנוהגים להכין מדיי יום שישי ובארוחות חג, למרות שתחילה זה עלול להיות מאיים, ההכנה של המעקודה דיי פשוטה.

צירפתי לכם מתכון למעקודה, מתכון קל שתמיד יוצא טעים. קיבלתי אותו מאמא שלי וזה המתכון שאנחנו משתמשים בו באופן קבוע בכל ארוחת שישי שאנחנו מארחים את המשפחה.

אז קדימה להכנה! ואל תשכחו לשתף בקבוצה אחרי שסיימתם להכין, כי זה מתכון שאתם תשתמשו בו בכל פעם שתרצו להכין מעקודה.

מתכון למעקוד טוניסאי- פשטידת ביצים וירקות

הפשטידה הכי טעימה בעולם, נוהגים להכין מדיי יום שישי ובארוחות חג. לא תוכלו להפסיק לאכול!

מצרכים

  • 10 ביצים גדולות (L)
  • 1 פרפר חזה עוף
  • 2 גזר
  • תפוח אדמה גדול ( או 2 קטנים)
  • חצי צרור פטרוזליה

אופן ההכנה

  1. ראשית, נרתיח את תפוחי האדמה ושלושה ביצים (בשאר הביצים נשתמש אחר כך) עד שתפוחי האדמה יתרככו.
  2. לאחר מכן, נקלף את תפוחי האדמה והביצים ונחתוך אותם לקוביות. (יש שנוהגים לגרד את השתיים בפופמייה, להחלטתכם)
  3. גם את הגזר וחתיכת חזה העוף שלנו נחתוך לקוביות, את הפטרוזיליה נקצוץ.
  4. כעת, בקערה גדולה נערבב את הביצים היטב בעזרת מטרפה או מיקסר ידני, עד שהביצים יתפחו ויתחיל להופיע קצף לבן, זה לוקח זמן – אך זה מה שגורם לפשטידה לצאת גבוהה.
  5. נוסיף לבלילת הביצים את התבלינים הבאים: כפית מלח, כפית פלפל שחור וכפית כורכום.
  6. לבסוף, נוסיף לבלילה את הגזה, חזה העוף, הביצים הקשות, הפטרוזיליה ותפוח האדמה שחתכנו ונערבב הכל היטב יחד.
  7. בסיר שמתאים לתנור, נשפוך כמות שמן נדיבה, שתכסה את כל שכבת הסיר (בנדיבות, אם נשים קצת שמן יהיה לנו קשה להפוך את המעקודה) ונחמם אותו כדקה-שתיים.
  8. לאחר שהשמן התחמם נשפוך את בלילת הפשטידה אל תוך הסיר. נשאיר את להבת האש חזקה למשך שתיים שלוש דקות וננמיך לאש נמוכה, למשך 15 דקות נוספות.
  9. הפיכת הפשטידה: שימו לב שלחלק הבא צריך קצת מיומנות, לכן קחו את הזמן ותעבדו לאט ובזהירות כדי שלא תקבלו כוויה מהשמן הרותח. (לחילופין ניתן להעביר את הפשטידה בשלב זה לתנור) כדי להפוך את הפשטידה, אנו ניקח צלחת שטוחה שגדולה יותר מקוטר הסיר, נניח את הצלחת הפוכה, במקום המסכה של הסיר (כך שאנו נראה את החלק התחתון של הצלחת) ונהפוך את הסיר בזהירות, כך שהצלחת תהיה בתחתית והסיר למעלה, בזהירות! כעת, נחזיר את הפשטידה ההפוכה לתוך הסיר, כך שהצד העליון שלה הוא כעת הצד המבושל.
  10. נשאיר את הסיר ל-15 דקות נוספות על אש נמוכה.
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

מתאים לפורים, יום כיפור וכשמתחשק משהו מתוק לצד הרוזטה
מתכון לחמין של סבתא, מומלץ ליום סגרירי
כמונייה או טבחה בל כמון היא תבשיל שעועית עם בשר טוניסאי, מנה מסורתית נפלאה, המהוות חלק בלתי נפרד מהקולינריה התוניסאית ומספקת חווית אוכל משובחת ועשירה בטעמים.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.