מסוקי

סוג המנה:

כשרות:

מתאים ל...

מסוקי

מסוקי, שנקרא גם מוחלטה הוא מרק טוניסאי של ליל הסדר, הוא קל להכנה (למרות שזמן הבישול שלו מעט ארוך) ולבסוף בסיום הבישול, מתקבל סיר עשיר בטעמים וריחות שכולם אוהבים.

המתכון של המסוקי שלפניכם שייך לאישה מאוד אהובה, ליליאן חג'ג' זיכרונה לברכה, שמהמטבח שלה יצאו מטעמים תוניסאים מדהימים ומדויקים. ואני אומרת את זה מניסיון עשיר שנים, ליליאן היקרה היתה גיסתה של סבתי האהובה.

מהכמויות שבמתכון זה יוצא סיר ענק, לכן אתם צריכים סיר גדול או להקטין מעט את הכמויות 😊

מתכון למסוקי - מרק טוניסאי של ליל הסדר

מרק עשיר בטעמים שמכינים לסעודת ליל הסדר, מומלץ להגיש עם שבריי מצה.

מצרכים

  • 400 גרם פול ירוק
  • 2 בשבש (שומר)
  • 2-3 גבעוליי פרסה (כרישה)
  • 2 בצלים
  • בצל ירוק
  • 2 לפת
  • 5 גזר
  • 2 קולורבי
  • ראש כרוב לבן קטן
  • סלרי
  • צרור כוסברה
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור נענע
  • צרור שמיר
  • ראש שום טרי קצוץ
  • כ-2 קילו בשר
  • קופסת רסק עגבניות קטנה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה
  • כורכום
  • ראס אל חנות
  • עריסה
  • עסבנה אם יש

אופן ההכנה

  1. נחתוך לקוביות קטנות מאוד את הירקות הקשים
  2. נקצוץ את העלים והירקות הרכים
  3. נבשל את הבשר ונסגור אותו מכל הצדדים
  4. וכעת להרכבת המרק: בסיר גדול נמזוג שכבה נדיבה של שמן, נטגן את הבצל עד שיהפוך לשקוף
  5. נוסיף את השום לטיגון קצר של 2-3 דקות
  6. נוסיף את הירקות הקשים עד שהם יתחילו להתאדות, ואז נוסיף גם את הבשר.
  7. נוסיף עלים כרוב פרסה ובצל ירוק, נטבל עם כל התבלינים ונערבב
  8. נוסיף 3/4 מים מגובה הסיר על אש גבוהה עד שהמים ירתחו, כשהמים מגיעים לרתיחה אפשר להנמיך את האש
  9. המרק מתבשל כשעתיים – שלוש שעות, אם יש לכם עסבאנה, אתם יכולים להוסיף אותה כחצי שעה לפני סוף הבישול
  10. נשאיר את הסיר להתבשל על אש קטנה תוך כדי הוספת מעט מים כל פעם, עד שהריח מעלף. בתאבון וחג שמח. (לפחות שעתיים -שלוש)
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

עוגת דרוע טוניסאית ממכרת שאתם חייבים להכין!
הסיר שהכי מזוהה עם המטבח הטונסאי, מתכון קליל וטעים!
עוגיות מטוגנות שאי אפשר להפסיק לאכול (המתכון בכוסות חד"פ שקופה)

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.