מלוחיה טוניסאית

סוג המנה:

כשרות:

מלוחייה מתכון

מלוחייה טוניסאית זה מאכל מאכל טוניסאי ויש שיגידו מצרי. מדובר על מרק ירוק סמיך ומיוחד בטעם מעולה שפשוט אי אפשר להסביר!

לטובת מתכון זה תוכלו להשתמש במלוחיה טחונה כתבלין או במלוחייה טרייה כעלים ב-2 הדרכים זה יוצא מעולה. פשוט תלכו לכל חנות תבלינים בקרבת הבית ותבקשו עלי מלוחיה מיובשים טחונים.

אפשר להכין את המלוחיה הטוניסאית בסגנון צמחוני ללא בשר או עם קוביות בשר בקר או עוף, יש הרבה שאוהבים לשים מרגז במלוחייה ואנחנו אוהבים את הגרסא עם קוביות בשר הבקר וזה המתכון שמצורף כאן לנוחיתכם 🙂

למלוחיה ערכים תזונתיים מעולים והיא נחשבת למנה בריאה ומזינה.

צירפנו למלוחייה מתכון קל להכנה שכל אחד יכול להצליח בו!

אז קדימה- בואו נתחיל בהכנת מלוחיה טוניסאית!

מתכון למלוחיה טוניסאית

מתכון למלוחיה טוניסאית אסלית טעימה ברמות!

מצרכים

ירקות:

  • 2 בצלים גדולים
  • 6 גבעולי כוסברה
  • 2 יחידות פלפל אדום חריף יבש.
  • חצי ראש שום.
  • 6 עלי נענע.

תבלינים:

  •  כפית פלפל שחור.
  • חצי כפית מלח.

שונות:

  • 500 גרם בשר בקר חתוך לקוביות (מספר 8).
  • 8 כפות שמן.
  • חצי כוס אבקת מלוחיה.
  • 6 כוסות מים רותחים.

אופן ההכנה

  1. נקצוץ דק את הבצל, הנענע הכוסברה והשום.
  2. נחצה את הפלפל לרצועות.
  3. נקח סיר רחב ונטגן את הבצל עם 4 כפות שמן עד להזהבה, נוסיף את התבלינים ונערבב.
  4. נוסיף את קוביות הבשר ומטגנים למשך כ-5 דקות כדי שיקבלו צבע.
  5. נוסיף את המים החמים ונביא לרתיחה.
  6. ביינתים נקח קערה ונשפוך אליה 4 כפות שמן, נוסיף את אבקת המלוחיה ונערבב היטב ליציאת תערובת אחידה סמיכה.
  7. נוסיף את המלוחיה לסיר, נערבב היטב ונבשל למשך כשעה וחצי על אש נמוכה(לערבב מידי פעם).
  8. אחרי שעה וחצי נוסיף את הכוסברה, השום, הפלפל והנענע יחד עם כוס מים חמים, נערבב היטב ונבשל למשך 35-45 דקות.

 

וזהו! יש לכם מתכון למלוחייה טוניסאית טעימה במיוחד!

הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

מתכון לחמין של סבתא, מומלץ ליום סגרירי
מרמומה קלאסית כמו של סבתא, אין ארוחת שישי או ארוחת חג שלא היה על השולחן את הקערה עם המרמומה של סבתא ותמיד היא היתה נגמרת כמובן.
הפשטידה הכי טעימה בעולם, נוהגים להכין מדיי יום שישי ובארוחות חג. לא תוכלו להפסיק לאכול!
בורקס טונה טוניסאי פריך ועסיסי מלא בטעמים מיוחדים של העדה שלנו.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.