מחקק טוניסאי- קוסקוס טוניסאי אדום מתכון

סוג המנה:

כשרות:

מחקק טוניסאי קוסקוס טוניסאי אדום מתכון

אם אתם לא מכירים את הקוסקוס הטוניסאי האדום שלנו אתם עומדים לעוף! כולם מכירים את הקוסקוס הטוניסאי הרגיל, שהוא מושלם בפני עצמו אך זו מנה שונה ומיוחדת.

מחקק טוניסאי הוא קוסקוס טוניסאי אדום, מטובל וחרפרף, את המחקק הטוניסאי אנחנו אוכלים בדרך כלל לכבוד תשעה באב כמנהג המסורת הטוניסאית ואני מחכה לו בכל פעם מחדש.

שימו לב, שתחילה תצטרכון להכין קוסקוס בצורה המסורתית ולאחר מכן לערבב אותו עם הרוטב.

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון למחקק טוניסאי- קוסקוס טוניסאי אדום

מתכון לקוסקוס אדום טוניסאי מיוחד שאתם חייבים לנסות

מצרכים

לקוסקוס:

  • קילו סולת.
  • כף מלח.
  • כוס מים + שתי כוסות מים.
  • כוס שמן.
  • סיר קוסקוסייר.
  • מסננת לקוסקוס.

לרוטב:

  • 5 כפות שמן לטיגון.
  • 4 גזרים.
  • 1 גמבה אדומה.
  • 2 בצלים גדולים.
  • 9 עגבניות מרוסקות.
  • 5 שיני שום.
  • 1 גמבה אדומה.
  • 2 כפות רסק עגבניות.
  • כף פפריקה מתוקה.
  • כף אריסה טוניסאית.
  • כפית מלח.
  • 1/3 כפית סוכר לבן.
  • כפית קימל.
  • כוס מים.

אופן ההכנה

נתחיל בבישול הגזר כדי שיתרכך, נקח סיר עם מים חמים ונרתיח עד לריכוך.

נמשיך בהכנת הקוסקוס:

  1. ראשית, נרתיח מים בסיר התחתון של הקוסקוסייר (כ3/4 מגובה הסיר).

  2. בקערה רחבה נשפוך קילו סולת עם כף מלח ונערבב היטב.

  3. לאחר מכן, נוסיף כוס מים בהדרגה כך שהמים יגיעו לכל גרגיר.

  4. לאחר שהטמענו את המים בסולת, נוסיף כוס שמן, לאט ובהדרגה. עלולים להיווצר גושים וזה בסדר

  5. בעזרת מסננת קוסקוס וקערה נוספת, נעביר את הגרגירים סינון ראשוני.

  6. לאחר שסיננו את כל הסולת, נעביר אותה לסיר העליון של הקוסקוסייר שלנו ונכסה עם מכסה למשך שעה.

  7. אחרי שעה, נעביר את הקוסקוס (שעכשיו נראה כגוש גדול אחד ולא מגרה) לקערה שלנו ונשפוך עליו 2 כוסות מים, אין צורך לערבב. נכסה את הקערה עם מגבת למשך חצי שעה.

  8. לאחר חצי שעה, נחזיר את הקוסקוס שלנו לאידוי נוסף במשך חצי שעה.

  9. ולסיום, אחרי חצי שעה נעביר את הקוסקוס במסננת שלנו פעם נוספת.

נתחיל בהכנת הרוטב:

  • תחילה, נקלף את הגזרים שריככנו מבעוד מועד ונמעך אותם באמצעות מזלג.
  • נקח סיר ונשפוך אליו את השמן.
  • נקצוץ ונטגן את הבצלים עד להזהבה.
  • נקצוץ את הגמבה, השום והפלפל לקוביות קטנות, נוסיף לסיר ונערבב.
  • נוסיף את העגבניות המרוסקות ונערבב.
  • נוסיף 1/2 כפית סוכר לבן ונערבב.
  • נוסיף את רסק העגבניות, התבלינים ונבשל למשך דקה עם ערבוב מתמיד.
  • נוסיף את המים החמים ונערבב, נבשל עד להסמכה של הרוטב ונתקן טעמים במידת הצורך.
  • נעביר את הקוסקוס לקערה, נוסיף אליה את הגזרים וכמה כפות מהרוטב לפי הכמות שאנחנו רוצים  במנה. נערבב היטב שכל הטעמים ייטמעו בקוסקוס ונגיש.

 

שיהיה בתיאבון! 

מתכונים מומלצים נוספים

מנה טעימה ועשירה שמתאימה לכל מי שורצה לפנק את המשפחה.
בולו יבש בסגנון אחר ומיוחד שלא תוכלו להפסיק לנשנש. מתכון פשוט להכנה.
מתכון לריבת אתרוגים טוניסאית קל וטעים שמכינים בסוכות
העסבנה היא הלב של המטבח הטוניסאי, היא מסמלת חיבור של מפגש משפחתי עם טעמים מיוחדים. זה נכון שלהכין את העסבנה לוקח זמן, אך היא שווה את המאמץ!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.