מחמר מתכון – מתכון לממולאים טוניסאים

סוג המנה:

כשרות:

ממולאים טוניסאים

מחמר הוא ממולאים טוניסאים טעימים במיוחד עם חצילים ובשר, מלא תבלינים וכל טוב ככה שאוכלים מנה עשירה ובריאה ובעיקר טעימה במיוחד!

צירפנו עבורכם מתכון למאחמר טוניסאי – ממולאים טוניסאים של חצילים שאתם הולכים ללקק את האצבעות!

אז בואו נתחיל בהכנת מחמר טוניסאי!

מתכון למחאמר מתכון - מתכון לממולאים טוניסאים

מתכון למחמר- ממולאים חציל טוניסאים הכי טעימים שיש!

מצרכים

ירקות:
  • 4 חצילים בינוניים.
  • 2 בצלים בינוניים.
  • 6 שיני שום.
  • 1/2 צרור פטרוזיליה.
  • 1/2 צרור כוסברה.
  • 1 תפוח אדמה.

תבלינים:

  • כפית מלח.
  • רבע כפית קינמון.
  • כפית פלפל שחור.
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה.
  • כפית כמון.
  • כפית כורכום.

שונות:

  • 250 גר' בשר טחון.
  • 2 ביצים.

אופן ההכנה

  1. שוטפים את החצילים וחותכים לחצי לאורך.
  2. נעשה סירות חצילים – נוציא את המילוי של החצילים אך נשאיר קליפה עבה.
  3. נשים את החצילים בצלחת ונפזר עליהם מלח כדי שיוציאו נוזלים, נניח ל40 דקות.
  4. ביינתים נקצוץ את מה שהוצאנו מהחצילים ונשים בצד.
  5. נקח סיר ונבשל את התפוח אדמה (אחרי שהורדנו קליפה) עד לריכוך.
  6. נחתוך את תפוח האדמה  לקוביות קטנות ונשים בצלחת.
  7. נקצוץ את הבצל ונקח סיר, נטגן את הבצל עד להזהבה, נקצוץ את השום ונוסיף את השום ונטגן למשך כדקה נוספת (שימו לב שלא יישרף).
  8. מוסיפים את הבשר הטחון והתבלינים ומערבבים היטב.
  9. מוסיפים את תפוחי אדמה ומערבבים.
  10. מוסיפים את הבפנים של החצילים שקצצנו ומערבבים, מבשלים על אש קטנה ל10-15 דקות.
  11. מוציאים, מכים שיתקרר, מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
  12. ביינתים נשטוף את החצילים מהמלח ונייבש.
  13. נקח מחבת נשים שמן ונטגן את סירות החצילים על הצד של הקליפה למשך 3-5 דקות.
  14. מוציאים את החצילים וממלאים אותם בבשר שהכנו.
  15. מקליקים את התנור על 180 מעלות.
  16. נקח תבנית אפייה עם נייר אפיה, נמרח מעט שמן ונסדר את סירות החצילים.
  17. נאפה לכ-35 דקות  דקות עד שנקבל צבע זהוב- שחום והמילוי של החציל יהיה מוכן.

וזהו! יש לכם מתכון למחמר – ממולאים טוניסאים.

מומלץ לאכול את זה לצד קוסקוס ומרמומה.

הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

"החמין" של הטוניסאים, אי אפשר לעמוד בפניו!
כמונייה או טבחה בל כמון היא תבשיל שעועית עם בשר טוניסאי, מנה מסורתית נפלאה, המהוות חלק בלתי נפרד מהקולינריה התוניסאית ומספקת חווית אוכל משובחת ועשירה בטעמים.
הסיר שהכי מזוהה עם המטבח הטונסאי, מתכון קליל וטעים!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.