לחאם בלקרפה- תבשיל בקר בקינמון טוניסאי

סוג המנה:

כשרות:

לחאם בלקרפה- תבשיל בקר בקינמון טוניסאי

התבשיל הזה הוא תבשיל בקר בקינמון והוא פשוט וטעים, ניתן להכין אותו בקלות והוא מתאים במיוחד לארוחת ערב חמה. הבשר שמתקבל יוצא רך ונימוח במיוחד, כזה שאי אפשר להפסיק לאכול.

השילוב המיוחד של בקר וקינמון יוצר טעם מיוחד. הבשר הרך נמס בפה והקינמון מעניק טוויסט מקורי ומרענן.

תבשיל בקר וקינמון הוא בחירה מצוינת למשפחות, לחברים, ולאירועים מיוחדים. הוא מתאים לשולחן שישי, לחגים, לארוחת ערב או פשוט כשרוצים להתפנק עם מנה טעימה ומשביעה.

התבשיל הזה הולך להפוך לאחד המנות הטעימות שתכינו במטבח שלכם.

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון ללחאם בלקרפה- תבשיל בקר בקינמון טוניסאי

תבשיל בקר וקינמון הוא בחירה מצוינת כשרוצים להתפנק עם מנה טעימה ומשביעה.

מצרכים

בשר:

  • 450 גרם צלי בקר.

ירקות:

  • 5 תפוחי אדמה גדולים.
  • בצל גדול.

תבלינים:

  • כפית מלח.
  • 4 מקלות קינמון.
  • כפית כורכום.

שונות: 

  • 4 כוסות מים.
  • 3 כפות מיץ לימון טרי.
  • 6 כפות שמן.

אופן ההכנה

 

  1. נחתוך את הבשר לקוביות.
  2. נחתוך את הבצל לרצועות בינוניות.
  3. נקלף את תפוחי האדמה ונחתוך ל-4.
  4. נקח סיר ונטגן את הבצל עד להזהבה ונוסיף את הבשר.
  5. נוסיף את התבלינים ואת מיץ הלימון ונערבב לפתיחת התבלינים.
  6. נוסיף את המים, נערבב ונביא לרתיחה.
  7. נוסיף את תפוחי האדמה, ונבשל על להבה בנינונית לעוד כשעה עד שהבשר מתרכך.

 

מתכונים מומלצים נוספים

סלט צנון טוניסאי הוא אחד מהסלטים המרכזיים בשולחן שישי, הכנתו קלה ומהנה.
מרים מספרת שאת הריבה הזו היא למדה מחמותה, פורטונה חייט זיכרונה לברכה, שהכינה את הריבה לצאת יום כיפור מדיי שנה.
כל שבת הייתה מוגשת צלחת גדולה של חמוצים על השולחן של סבתא, זה הסלט המושלם ליד סיר קוסקוס וטבחה.
הריסה או אריסה טוניסאית היא תוספת שמשדרגת כל ארוחה!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.