כמונייה/ טבחה בל כמון – תבשיל בקר טוניסאי

סוג המנה:

כשרות:

טבחה בל כמון

כמונייה או טבחה בל כמון הם מונחים שמתייחסים למתכון מסורתי וטעים במטבח התוניסאי של תבשיל בשר כמון טוניסאי.

השם מתייחס לשני המרכיבים העיקריים במתכון: כמון, שהוא השם המקומי לזרעי הכמון המזרחי, שהם תבלין עשיר בטעמים וארומות, וטבחה, שהיא מילה תוניסאית המתייחסת לבשר.

כמונייה או טבחה בל כמון היא תבשיל שעועית עם בשר טוניסאי, מנה מסורתית נפלאה, המהוות חלק בלתי נפרד מהקולינריה התוניסאית ומספקת חווית אוכל משובחת ועשירה בטעמים.

מתכון לכמונייה/ טבחה בל כמון

כמונייה או טבחה בל כמון היא תבשיל שעועית עם בשר טוניסאי, מנה מסורתית נפלאה, המהוות חלק בלתי נפרד מהקולינריה התוניסאית ומספקת חווית אוכל משובחת ועשירה בטעמים.

מצרכים

  • קילו בשר אסאדו חתוך לקוביות או אוסובוקו עם מח עצם.
  • 2 חתיכות רגלי בקר.
  • ראש שום קצוץ דק.
  • כף וחצי עד שתי כפות כמון.
  • ראש שום.
  • כף כורכום.
  • כף וחצי פפריקה מתוקה.
  • 5 כפות שמן.
  • בצל גדול קצוץ.
  • פלפל שחור.
  • כף מלח.
  • 300 גרם שעועית לבנה מושרית.
  • רבע צרור כוסברה קצוצה.
  • כף רסק עגבניות.
  • 3 תפוחי אדמה.

אופן ההכנה

  1. בסיר רחב מטגנים את הבצל ומוסיפים את קוביות הבשר מטגנים מכל הצדדים.
  2. מוסיפים את השום הקצוץ, רסק העגבניות, והתבלינים ומערבבים כדי שהתבלינים יפתחו.
  3. מוסיפים את השעועית לסיר, מוסיפים את ראש השום, מוסיפים מים רותחים עד למעל הבשר ומביאים לרתיחה.
  4. מנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים כ-3 שעות עד שהבשר רך.
  5. חותכים את תפוחי האדמה לרבעים ומוסיפים לסיר, וממשיכים לבשל כ-40 דקות לריכוך תפוחי האדמה.
  6. מפזרים את הכוסברה הקצוצה מעל לתבשיל ומגישים.
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

"החמין" של הטוניסאים, אי אפשר לעמוד בפניו!
איטריות שנקראות חלאלם שמכינים למאכל בצאת צום תשעה באב
מתכון לבסללוביה, התבשיל הממכר שלנו שלא תוכלו להפסיק לאכול!
מתכון לעוגיות טוניסאיות מתוקות ופריכות, המתכון פשוט להכנה והתוצאנ טעימה בכל פעם מחדש.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.