עוגיות יויו טוניסאיות

עוגיות יו יו טוניסאיות

אצל סבתי האהובה זיכרונה לברכה, יויו הייתה עוגייה קבועה שהיא הכינה לצד בולו בצאת יום כיפור. אחד הזיכרונות שלי בתור ילדה קטנה הוא, איך מדי שנה ביום כיפור, שהיינו מתארחים אצל סבא וסבתא – אני ואחותי היינו מתגנבות למטבח בשקט וגונבות עוגייה מדיי שעה עגולה, בצאת יום הכיפור, סבתא הייתה מגיעה למטבח ולא מבינה לאן נעלמו כל היו יו שהכינה, ואנחנו היינו מאשימות את החתולים שגנבו לה הכל. (לסבא וסבתא לא היו חתולים בבית למען הסר ספק 😉)

המתכון הבה כאמור, הוא מתכון יקר לליבי, של סבתי האהובה רבקה פרי. מוזמנים להכין ולשתף בקבוצת הפייסבוק.

מתכון ליו יו

עוגיות מטוגנות שאי אפשר להפסיק לאכול (המתכון בכוסות חד"פ שקופה)

מצרכים

  • בערך 6 ו3/4 כוסות (חד"פ שקופה) קמח
  • 3/4 כוס שקדים טחונים
  • 2 אבקת אפייה
  • 3/4 כוס סוכר לבן
  • 2 סוכר וניל
  • גרידת לימון/תפוז
  • 5 ביצים XL
  • 3/4 כוס שמן
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • למי שאוהב – קוקוס לטבילת העוגיות כשהן מוכנות.

לרוטב הסוכר:

  • קילו סוכר
  • 3 כוסות מים
  • מיץ מלימון שלם
  • 2-3 טיפות מזהר

אופן ההכנה

  1. בקערה נטרוף את הביצים בעזרת מטרפה
  2. לאחר שנוצר קצף נוסיף את שאר המרכיבים: סוכר, סוכר וניל, שמן, גרידת תפוז, מיץ תפוזים, אבקת אפייה, שקדים טחונים. מלבד הקמח!
  3. נערבב ולבסוף נוסיף גם את הקמח
  4. נערבב היטב, עד שיתקבל גוש בצק, שימו לב הוא אמור להיות מעט דביק, אל תתפתו להוסיף עוד קמח כי העוגיות ייצאו לכם יבשות.
  5. נניח את הבצק לשעה מנוחה
  6. בינתיים נכין את סירופ הסוכר: נרתיח את המים והסוכר בסיר, כאשר כל הסוכר נמס נוסיף מיץ מלימון שלם, יש להשאיר את הסירופ כשעה על אש נמוכה מאוד, עד שייתקבל רוטב דמוי דבש. לבסוף, נוסיף לרוב שתיים שלוש טיפות מזהר.
  7. כעת, יש להכין את צורת העוגייה, יש שני דרכים מומלצות:
    1. כמו סבתא: לקחת חתיכת בצק קטנה נגלגל לצורת נחש וסגור לעיגול עם חור.
    2. השיטה שלי: אני מרדדת את הבצק על השיש ואז קורצת בעזרת קורצן עגול ובתוכו עיגול נוסף מקורצן קטן יותר (אפשר גם צנתר לעיגול הפנימי) בצורה כזו העוגיות יוצאות אחידות בגודלן.
  8. נחמם סיר עם שמן עמוק ונטגן את העוגיות עד להזהבה.
  9. נטבול בסירופ סוכר כשהעוגיות קרות והרוטב חם, אני אוהבת להשרות את העוגיות ברוטב כדי שהוא ייתפס אליהן היטב. ניתן לטבול את היו יו בקוקוס, לא חייב.
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

סלט גזר וביצים תוניסאי הוא שדרוג לכל ארוחה ובמיוחד לארוחת שישי, הכנתו פשוטה וטעמו מיוחד.
אין כמו בולו, אחרי האוכל או בכלל בצאת צום. למרות שאם תשאלו אותי, בולו וכוס תה מתאימים לכל יום בשנה 😉
כל שבת הייתה מוגשת צלחת גדולה של חמוצים על השולחן של סבתא, זה הסלט המושלם ליד סיר קוסקוס וטבחה.
מתכון לקוסקוס אדום טוניסאי מיוחד שאתם חייבים לנסות

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.