טירשי – סלט דלעת טוניסאי

טירשי טוניסאי- סלט דלעת מבושלת

טירשי טוניסאי, או כפי שחלק מכנים אותו תרשי או צ'ירשי, הוא מתבל בלתי נפרד מהמטבח הטוניסאי המסורתי. מדובר בסלט חמצמץ ומלא בטעם העשוי מדלעת, הרבה שום ולימון – שילוב שמייצר טעמים עמוקים ומיוחדים. כל מי שביקר בבית טוניסאי אמיתי מכיר את הטירשי היטב, כי הוא מוגש כמעט בכל ארוחה חגיגית, במיוחד לצד מנות כמו פקיילה וקוסקוס.

אם אתם מחפשים מטבל שונה, עם טעמים חמצמצים ומעט חריפים – סלט טירשי טוניסאי הוא בדיוק מה שאתם צריכים להוסיף לשולחן. הוא מתאים לכל ארוחה, אבל במיוחד כשמגישים אותו לצד מנות כבדות, כי הוא מביא עמו רעננות קלה שמשדרגת את הטעמים.

טירשי – תוספת מושלמת לסנדוויץ' טוניסאי

מעבר לכך שהטירשי הוא תוספת נהדרת למנות חמות כמו קוסקוס, הוא גם מושלם כתוספת בסנדוויץ' טוניסאי. מריחה של צ'ירשי בתוך סנדוויץ' טוניסאי, יחד עם שאר המרכיבים המסורתיים כמו פריקסה וטונה, משדרגת את המנה ברמות אחרות. זהו אותו מגע של חמצמצות ושום שעושה את כל ההבדל בביס המושלם.

איך להכין את הטירשי?

המתכון לטירשי קל ופשוט להכנה, וכל מה שצריך הוא כמה מרכיבים בסיסיים שתמצאו בכל בית. לאחר שתכינו את הטירשי פעם אחת, אין ספק שהוא יהפוך לחלק בלתי נפרד מהארוחות שלכם. אז קדימה, התחילו בהכנה ותתפנקו על הטעמים המדהימים של סלט דלעת טוניסאי אותנטי.

ואל תשכחו להעלות לנו תמונה של התוצאה בקבוצת הפייסבוק – מחכים לראות איך יצא לכם!

מתכון לתרשי- סלט דלעת מבושלת

טרשי הוא מתבל טוניסאי מסורתי אותו ניתן לאכול יחד עם כל מנה שאתם אוהבים.

מצרכים

ירקות:

  • חצי קילו דעלת.
  • מיץ מ2 לימונים.
  • 7 שיני שום.

תבלינים:

  • כפית מלח.
  • כף כמון.
  • כפית קימל טחון.
  • חצי כף פפריקה חריפה.
  • רבע כפית פלפל שחור.

שונות:

  • רבע כוס שמן.

אופן ההכנה

  1. נקלף את הקלעת ונחתוך לקוביות בגודל בינוני- גדול.
  2. נכתוש את שיני השום.
  3. נקח סיר ונשים בו את הדלעת, נמלא במים ונרתיח למשך חצי שעה לריכוך.
  4. נקרר את הדלעת ונמעך למחית אחידה.
  5. נעביר את מחית הדלעת לקערה ונוסיף אליה את השום, השמן והתבלינים ונערבב היטב.
  6. נעביר לצנצנת אטומה.

 

שיהיה בתיאבון!

מתכונים מומלצים נוספים

מתכון לעוגיות ביסקוטי טוניסאיות ממכרות שלא תוכלו להפסיק לנשנש!
סלט לפת טוניסאי הוא סלט קל להכנה כחלק מסלטי שולחן שישי או שולחן החג.
אין אחד שלא אוהב קוסקוס עם טבחה טעימה או מרק ירקות מפנק. לפינכם מתכון קל ומובן, שאף פעם לא משתבש.
לימון כבוש טוניסאי הוא תוספת טעימה שמשדרגת כל ארוחה!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.