טירשי – סלט דלעת טוניסאי

טירשי טוניסאי- סלט דלעת מבושלת

טרשי טוניסאי הוא מתבל אותו תוכלו למצוא בכל בית טוניסאי אמיתי. יש כאלו שקוראים לו תרשי או צ'ירשי, הוא עשוי מדלעת הרבה שום ולימון, מתאים לאכול אותו עם כל מנה אך בעיקר עם פקיילה וקוסקוס.

אם אתם מחפשים מטבל שונה, חמצמץ וטעים במיוחד- סלט טרשי טוניסאי הוא בדיוק מה שאתם צריכים!

את המתכון הזה ניתן להכין כחלק מהכנת סנדביץ טוניסאי אסלי, מומלץ ךמרוח צ'רשי טוניסאי וזה משדרג את המנה ברמות.

תכינו ותתפנקו, ואל תשכחו להעלות לנו תמונה לקבוצה.

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון לתרשי- סלט דלעת מבושלת

טרשי הוא מתבל טוניסאי מסורתי אותו ניתן לאכול יחד עם כל מנה שאתם אוהבים.

מצרכים

ירקות:

  • חצי קילו דעלת.
  • מיץ מ2 לימונים.
  • 7 שיני שום.

תבלינים:

  • כפית מלח.
  • כף כמון.
  • כפית קימל טחון.
  • חצי כף פפריקה חריפה.
  • רבע כפית פלפל שחור.

שונות:

  • רבע כוס שמן.

אופן ההכנה

  1. נקלף את הקלעת ונחתוך לקוביות בגודל בינוני- גדול.
  2. נכתוש את שיני השום.
  3. נקח סיר ונשים בו את הדלעת, נמלא במים ונרתיח למשך חצי שעה לריכוך.
  4. נקרר את הדלעת ונמעך למחית אחידה.
  5. נעביר את מחית הדלעת לקערה ונוסיף אליה את השום, השמן והתבלינים ונערבב היטב.
  6. נעביר לצנצנת אטומה.

 

שיהיה בתיאבון!

הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

מתכון לריבת חבושים טוניסאית קלה וטעימה במיוחד
קציצת מחשי/ כפתה היא מנה מסורתית ומקורית במטבח התוניסאי, מנה קלה להכנה שאי אפשר להפסיק לאכול!
הסיר שהכי מזוהה עם המטבח הטונסאי, מתכון קליל וטעים!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.