אין אחד שלא אוהב חריימה טוניסאי, ואם לא חריימה, לפחות את הרוטב הסמיך של החריימה. כמה שאני מחכה לימי שישי כדי לטבול את החלה בתוך הרוטב של החריימה, השילוב של חלה עסיסית עם דג ברוטב טוניסאי הוא שילוב גן עדן!
אני זוכרת את ימי שישי בבית של סבתא, שהייתה מכינה חריימה טוניסאי לכל המשפחה, לא יכולתי להתאפק עד לארוחת הערב ותמיד גנבתי קצת רוטב מהסיר בצלוחית קטנה כדי לנגב עם חתיכת חלה.
שאני מאחרת, חברים שלי קוראים למנה דג מרוקאי טוניסאי ואני תמיד מתקנת אותם שזה חריימה טוניסאי והחריימה הכי טעים שיש!
מצרפת לכם מתכון לדג חריף טוניסאי כמו שסבתא שלי היתה מכינה, כזה שישאיר לכם טעם מדהים בפה!
המתכון המסורתי שלפינכם דורש סבלנות וטכניקה, שלא תבינו אותי לא נכון – הוא בכלל לא קשה! אך צריך להקפיד לבצע את השלבים שלו בדיוק, כדי שלא נשרוף את הרוטב חלילה ונכין דג טוניסאי משובח.
איך לבצע ניקיון דג באופן תקין?
שימו לב שהשלב הכי חשוב בהכנת חריימה טוניסאי הוא דג נקי שהוצאנו ממנו את הריח כמו שצריך, אחרי הכל, הטעם לוואי שמגיע עם הדג יכול להרוס את כל המנה שלנו! אז תנכו את הדגים כמו שצריך כדי שייצא לכם מתכון דגים תוניסאי טעים!
את הדג יש להשרות במים עם מלח וחומץ לפחות 10 דקות, אני אוהבת לחזור על הפעולה הזו פעמיים.
בתמונה, השתמשתי בטונה, אם אתם מכינים חריימה עם טונה, הקפידו להרתיח אותה בסיר עם מים רותחים כחמש דקות כדי שהכרום שעוטף אותה ייצא, יש לו טעם לוואי וזה עוזר לשמור על הטונה רכה יותר.
אגב, ניתן להשתמש במתכון דגים טוניסאי הזה בכל סוג דג שתרצו: סלמון, פילה אמנון, טונה, נסיכה – הוא תמיד יוצא טעים 🙂
אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!