חריימה טוניסאי

חריימה טוניסאית

אין אחד שלא אוהב חריימה טוניסאי, ואם לא חריימה, לפחות את הרוטב הסמיך של החריימה. כמה שאני מחכה לימי שישי כדי לטבול את החלה בתוך הרוטב של החריימה, השילוב של חלה עסיסית עם דג ברוטב טוניסאי הוא שילוב גן עדן!

אני זוכרת את ימי שישי בבית של סבתא, שהייתה מכינה חריימה טוניסאי לכל המשפחה, לא יכולתי להתאפק עד לארוחת הערב ותמיד גנבתי קצת רוטב מהסיר בצלוחית קטנה כדי לנגב עם חתיכת חלה.

שאני מאחרת, חברים שלי קוראים למנה דג מרוקאי טוניסאי ואני תמיד מתקנת אותם שזה חריימה טוניסאי והחריימה הכי טעים שיש!

מצרפת לכם מתכון לדג חריף טוניסאי כמו שסבתא שלי היתה מכינה, כזה שישאיר לכם טעם מדהים בפה!

המתכון המסורתי שלפינכם דורש סבלנות וטכניקה, שלא תבינו אותי לא נכון – הוא בכלל לא קשה! אך צריך להקפיד לבצע את השלבים שלו בדיוק, כדי שלא נשרוף את הרוטב חלילה ונכין דג טוניסאי משובח.

איך לבצע ניקיון דג באופן תקין?

שימו לב שהשלב הכי חשוב בהכנת חריימה טוניסאי הוא דג נקי שהוצאנו ממנו את הריח כמו שצריך, אחרי הכל, הטעם לוואי שמגיע עם הדג יכול להרוס את כל המנה שלנו! אז תנכו את הדגים כמו שצריך כדי שייצא לכם מתכון דגים תוניסאי טעים!

את הדג יש להשרות במים עם מלח וחומץ לפחות 10 דקות, אני אוהבת לחזור על הפעולה הזו פעמיים.

בתמונה, השתמשתי בטונה, אם אתם מכינים חריימה עם טונה, הקפידו להרתיח אותה בסיר עם מים רותחים כחמש דקות כדי שהכרום שעוטף אותה ייצא, יש לו טעם לוואי וזה עוזר לשמור על הטונה רכה יותר.

אגב, ניתן להשתמש במתכון דגים טוניסאי הזה בכל סוג דג שתרצו: סלמון, פילה אמנון, טונה, נסיכה – הוא תמיד יוצא טעים 🙂

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון לחריימה

מתכון לחריימה סמיכה ועסיסית.

מצרכים

  • ראש שום שלם
  • 5 כפות פפריקה מתוקה (אפשר להחליף חלק עם פפריקה חריפה, אבל תזהרו כי לפעמיים הטעם של החריפה מעושן מדיי כשזה בכמויות גדולות)
  • כף גדושה של כמון
  • חצי כף מלח
  • חצי כף מלח לימון
  • כף ורבע קימל
  • כף וחצי רסק עגבניות
  • 6-7 חתיכות דג שאוהבים – הושרה בחומץ ומלח. (תקראו את הערה למעלה שמסבירה איך להשרות אותו בצורה תקינה)

אופן ההכנה

  1. כותשים את כל ראש השום בקערה
  2. מוסיפים לקערה 5 כפות פפריקה, כף גדושה של כמון , חצי כף מלח, כף ורבע קימל וחצי כף מלח לימון
  3. עכשיו מתחילים להוסיף מים לתערובת, שיראה כמו משחה – להוסיף כל פעם מעט מים, ברמת הכף מים, אסור שיהיה מיימי ואם מוסיפים יותר אי אפשר לתקן.
  4. שמים בסיר רחב שמן, שכבה נדיבה לא להרתיח את השמן לתת לו להתחמם ממש מעט.
  5. מוסיפים את העיסה לשמן ופותחים את התבלינים
  6. מוסיפים כוס מים בתור התחלה, ואז להוסיף עוד קצת במידת הצורך עד שכל התבלינים נפתחים
  7. כשנוצרות בועות ברוטב (אחרי 5 דקות בערך) מוסיפים את הרסק (כף וחצי בערך, אבל כף יפה – לא להתקמצן 😉)
  8. מעבירים לאש נמוכה וסוגרים את הסיר.
  9. אחרי עשר דקות נפתח את הסיר ונראה, אם הרוטב מתחיל להידבק לתחתית הסיר נוסיף עוד קצת מים לרוטב.
  10. אחרי עשר דקות נוספות נטעם טיפה מהרוטב כדי לראות שהכול טעים, זה זמן לתקן תיבול – אם אין מספיק מלח, פלפל וכו, תוסיפו עכשיו, תערבבו היטב ותמתינו כשתי דקות לפני שאתם עוברים לשלב הבא כדי שכל הטעמים ייפתחו.
  11. אחר כך נוסיף מים שבו נבשל את הדג, כמה מים? תלוי כמה דגים אתם מוסיפים לסיר, המים יצטרכו לכסות 90% מהדג כדי שנקבל צבע יפה.
  12. כשהרוטב יירתח נוסיף את הדג לעשר דקות בישול.
  13. בתום עשר דקות, נוריד את הגז מהאש, מומלץ להגיש עם חלה חמה לניגוב הרוטב.

 

שיהיה בתיאבון!

הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

כמונייה או טבחה בל כמון היא תבשיל שעועית עם בשר טוניסאי, מנה מסורתית נפלאה, המהוות חלק בלתי נפרד מהקולינריה התוניסאית ומספקת חווית אוכל משובחת ועשירה בטעמים.
סלט ארטישוק טוניסאי הוא אחד מהסלטים המיוחדים במטבח שלנו, ניתן להכין אותו לימי שישי וחגים.
טרשי הוא מתבל טוניסאי מסורתי אותו ניתן לאכול יחד עם כל מנה שאתם אוהבים.
מתכון לחמין של סבתא, מומלץ ליום סגרירי

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.