חמין

סוג המנה:

כשרות:

סיר חמין מושלם

התלבטתי רבות האם להעלות כאן מתכון לחמין, כי מצד אחד, החמין "הטוניסאי האמיתי" הוא זה שעשוי רק מחיטה ותוכלו למצוא מתכון אליו פה, אבל מצד שני – סבתא שלי, היתה טוניסאית בכל רמח אביריה והיינו אוכלים אצלה את החמין "המשודרג" עם תפוחי האדמה, הקוקלה, השעועית, החומוס, הביצים והבשר. מדי פעם כשמתעוררים בקבוצה דיונים על מאכל כזה או אחר עם או טוניסאי או לא, אני קצת נרתעת, כי הרי לכל אחד יש את האוכל שהוא גדל עליו, ובזמן שסבתא אחת לא הסכימה לשנות ולו במעט את המתכון שלמדה בבית, סבתא אחרת שינתה ושידרגה ומבחינת הנכד שלה – זה המתכון הכי מקורי (וטעים) שיש.

אבל עכשיו כשהחורף חזר, הבנתי שאין מנוס מלפרסם גם את המתכון חמין הזה, המתכון של סבתא האהובה שלי, שכלל הרבה יותר מרכיבים מחמין חיטה, זה בדיוק אותו מתכון של סבתא, שהיום אמא היא זו שמכינה אותו, ויום אחד גם אני אכין אותו עבור הילדים שלי.

מתכון לחמין

מתכון לחמין של סבתא, מומלץ ליום סגרירי

מצרכים

  • אוסובוקו/בשר צלעות/בשר מספר חמש – אצלנו מערבבים כמה סוגי בשר ביחד לטעם עשיר.
  • גידים – למי שאוהב (בערך 200-300 גרם לארבעה אנשים, הם מצטמצמים בבישול)
  • עצמת מח – למי שאוהב
  • חיטה/ גריסי פנינה
  • חומוס מושרה / קפוא
  • שעועית מושרה / קפואה
  • נקניק לחמין/ עסבנה / קוקולות קפואות
  • תפוחי אדמה (לפי מספר האנשים)
  • ביצים קשות מוכנות (לפי מספר האנשים)
  • 2-3 בצלים
  • ראש שום שלם (למי שאוהב)

אופן ההכנה

נתחיל בהכנות מקדימות:

  • לילה לפני נשרה את החומוס והשעועית במים קרים. ניתן להשתמש גם בחומוס ושעועית קפואים.
  • בבוקר, נכין ביצים קשות כמספר האנשים. ונשרה את החיטה כחצי שעה במים חמים (ניתן להשרות את החיטה גם לילה שלם)

מתחילים!

  • בסיר קטן נרתיח גידים ועצמות מח וננקה אותם היטב.
  • כעת, בסיר ענק של החמין, נשים שמן בכמות נדיבה ונסגור את הבשר מכל הצדדים עד להשחמה קלה.
  • נוציא את הבשר החוצה (אין צורך לשטוף את הסיר)
  • נשים 3-4 כפות שמן ו2 כפות סוכר, עד שהסוכר נהיה שחור (כמה שיותר שחור ככה החמין יצאו כהים) ומכבים את האש, נותנים לסוכר להתקרר מעט כי הוא חם מאוד וכשנוסיף את הבשר הוא עלול לקפוץ עלינו.
  • לאחר שהסוכר התקרר מעט, נתחיל לסדר את הסיר:
  • נשים את הבשר בתחתית ועל זה את החיטה (מי שאוהב יכול לשים את החיטה בשקית קוקי, אנחנו אוהבים את החיטה מעורבבת עם הבשר)
  • בשקיות קוקי נפרדות נשים גם חומוס ושעועית ונחורר את השקית שכל הנוזלים יכנסו פנימה והחומוס והשעועית ייספגו את הטעמים.
  • נקלף מספר תפוחי אדמה (כמספר האנשים) נוסיף לסיר יחד עם ו2-3 בצלים חצויים לשניים וראש שום.
  • נכין את הרוטב, בקערה נשים:
  • כף פפריקה מתוקה
  • 1-2 כפות של רסק עגבניות
  • מעט כורכרום
  • פלפל שחור ומלח
  • חצי כוס מים
  • נערבב היטב ונשפוך על התערובת בסיר.
  • נרתיח את הסיר למשך כחצי שעה.
  • לאחר חצי שעה, אם הכנתם, נוסיף את הקוקולות, העסבנה או הנקניקיות של החמין והביצים הקשות.
  • ונוסיף מים שיכסו את כל המרכיבים בסיר. נשאיר את הסיר על אש בינוניות לשעה נוספת על הכיריים.
  • וזהו, הסיר מוכן, בערב תשימו את הסיר על הפלטה או התנור (100 מעלות, לא יותר) למשך 12 שעות לפחות. מדיי פעם צריך לבדוק שלא נגמרו המים.
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

סלט חושחש טוניאי הוא סלט מיוחד שמוגש בעונה, טעמו שונה וייחודי.
העסבנה היא הלב של המטבח הטוניסאי, היא מסמלת חיבור של מפגש משפחתי עם טעמים מיוחדים. זה נכון שלהכין את העסבנה לוקח זמן, אך היא שווה את המאמץ!
דייסה טוניסאית מיוחדת שמתאימה לימי החורף, קלה להכנה וטעימה מאוד!
סלט ירקות טוניסאי מושלם וקל ביותר להכנה

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.