התלבטתי רבות האם להעלות כאן מתכון לחמין, כי מצד אחד, החמין "הטוניסאי האמיתי" הוא זה שעשוי רק מחיטה ותוכלו למצוא מתכון אליו פה, אבל מצד שני – סבתא שלי, היתה טוניסאית בכל רמח אביריה והיינו אוכלים אצלה את החמין "המשודרג" עם תפוחי האדמה, הקוקלה, השעועית, החומוס, הביצים והבשר. מדי פעם כשמתעוררים בקבוצה דיונים על מאכל כזה או אחר עם או טוניסאי או לא, אני קצת נרתעת, כי הרי לכל אחד יש את האוכל שהוא גדל עליו, ובזמן שסבתא אחת לא הסכימה לשנות ולו במעט את המתכון שלמדה בבית, סבתא אחרת שינתה ושידרגה ומבחינת הנכד שלה – זה המתכון הכי מקורי (וטעים) שיש.


אבל עכשיו כשהחורף חזר, הבנתי שאין מנוס מלפרסם גם את המתכון חמין הזה, המתכון של סבתא האהובה שלי, שכלל הרבה יותר מרכיבים מחמין חיטה, זה בדיוק אותו מתכון של סבתא, שהיום אמא היא זו שמכינה אותו, ויום אחד גם אני אכין אותו עבור הילדים שלי.