הריסה טוניסאית

הריסה טוניסאית

אני יודעת שהשם טיפה מבלבל. יש שקוראים למאכל הריסה ויש שקוראים לו אריסה אבל זה בדיוק אותו הדבר, אצלנו קוראים למאכל הריסה.

הריסה טוניסאית משמשת מגוון תפקידים, ניתן למרוח אותה כמתבל ואפילו להוסיף אותה לתבשילים כשרוצים להוסיף להם פיקנטיות מתונה.

זה מתכון שעובר אצלנו כבר כמה דורות במשפחה, אני לא בטוחה של מי הוא אבל כולנו משתמשים בו כי הוא פשוט וטעים. אני אוהבת לקרוא להריסה סחוג טוניסאי כי זה החריף הכי טעים שיש לנו.

מתכון טוניסאי אריסה טעימה מאוד ושמנונית שתוכלו לאכול עם כל מה שרק תרצו וזה ישדרג לכם את האוכל בכמה רמות.

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון להריסה טוניסאית

הריסה או אריסה טוניסאית היא תוספת שמשדרגת כל ארוחה!

מצרכים

  • קילו וחצי של פלפל אדום יבש.
  • 3 כוסות שמן
  • כוס וחצי מים.
  • כף וחצי מלח.

 

אופן ההכנה

  1. ננקה את הפלפלים- נחתוך לאורך וננקה מגרעינים (מי שאוהב חריף מאוד יכול להשאיר את הגרעינים).
  2. נחתוך את ראשי הפלפלים.
  3. נעביר את הפלפלים לקערה עם מים ונשרה למשך כ- 20 דקות.
  4. נשטוף את הפלפלים, נעביר אותם לבלנדר ואליו נוסיף את שאר הרכיבים ונטחן לקבלת עיסה אחידה.
  5. נעביר לקופסא ונאחסן במקרר.

 

הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

איטריות שנקראות חלאלם שמכינים למאכל בצאת צום תשעה באב
כמונייה או טבחה בל כמון היא תבשיל שעועית עם בשר טוניסאי, מנה מסורתית נפלאה, המהוות חלק בלתי נפרד מהקולינריה התוניסאית ומספקת חווית אוכל משובחת ועשירה בטעמים.
מתכון למלוחיה טוניסאית אסלית טעימה ברמות!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.