הריסה טוניסאית

הריסה טוניסאית

אני יודעת שהשם טיפה מבלבל. יש שקוראים למאכל הריסה ויש שקוראים לו אריסה אבל זה בדיוק אותו הדבר, אצלנו קוראים למאכל הריסה.

הריסה טוניסאית משמשת מגוון תפקידים, ניתן למרוח אותה כמתבל ואפילו להוסיף אותה לתבשילים כשרוצים להוסיף להם פיקנטיות מתונה.

זה מתכון שעובר אצלנו כבר כמה דורות במשפחה, אני לא בטוחה של מי הוא אבל כולנו משתמשים בו כי הוא פשוט וטעים. אני אוהבת לקרוא להריסה סחוג טוניסאי כי זה החריף הכי טעים שיש לנו.

מתכון טוניסאי אריסה טעימה מאוד ושמנונית שתוכלו לאכול עם כל מה שרק תרצו וזה ישדרג לכם את האוכל בכמה רמות.

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון להריסה טוניסאית

הריסה או אריסה טוניסאית היא תוספת שמשדרגת כל ארוחה!

מצרכים

  • קילו וחצי של פלפל אדום יבש.
  • 3 כוסות שמן
  • כוס וחצי מים.
  • כף וחצי מלח.

 

אופן ההכנה

  1. ננקה את הפלפלים- נחתוך לאורך וננקה מגרעינים (מי שאוהב חריף מאוד יכול להשאיר את הגרעינים).
  2. נחתוך את ראשי הפלפלים.
  3. נעביר את הפלפלים לקערה עם מים ונשרה למשך כ- 20 דקות.
  4. נשטוף את הפלפלים, נעביר אותם לבלנדר ואליו נוסיף את שאר הרכיבים ונטחן לקבלת עיסה אחידה.
  5. נעביר לקופסא ונאחסן במקרר.

 

מתכונים מומלצים נוספים

תה בלקקויה הוא הזיכרון שלי מסבתא היקרה, מתכון פשוט וקל כדי שגם אתם תהנו ממנו.
מתכון לסנדוויץ טוניסאי פשוט וקל להכנה כזה שלא תוכלו להפסיק לאכול! אל תשכחו לשים הריסה וטרשי בנדיבות.
מתכון לכעבורה טוניסאית אוטנטית קלות להכנה וממכרות!
מתאים לפורים, יום כיפור וכשמתחשק משהו מתוק לצד הרוזטה

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.