דבלה טוניסאית

כשרות:

מתאים ל...

דבלה טוניסאית- עוגיות טוניסאיות

דבלה, מתכון טוניסאי אסלי של עוגיות טעימות אותן מכינים בדרך כלל בחגים.

הדבלה היא עוגיה מתוקה, מטוגנת ופריכה עליה מפזרים דבש. שימו לב, להכנת המתכון לדבלה טוניסאית יש צורך במכונת פסטה אך לא חייב.

בדרך כלל הדבלה הטוניסאית מסמלת את הג פורים כי אנחנו הטוניסאים מקפידים לשים אותם במשלוחי המנות.

מומלץ לאכול את הדבלה הטוניסאית יחד עם תה בלקקויה, כדי להנות ככל הניתן.

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון לדבלה טוניסאית

מתכון לעוגיות טוניסאיות מתוקות ופריכות, המתכון פשוט להכנה והתוצאנ טעימה בכל פעם מחדש.

מצרכים

ירקות:

  • מיץ מלימון שלם.

תבלינים:

  • 2 כוסות סוכר.

שונות:

  • 2 כוסות מים קרים.
  • 400 גרם קמח.
  • 4 ביצים.
  • ליטר שמן.
  • קונפלור.

אופן ההכנה

  1. נקח מערבל מזון ונכניס אליו את הביצים, כף מים קרים והקמח בהדרגה ונלוש למשך 4 דקות לקבלת בצק לא דביק.
  2. נמרח על הבצק מעט שמן ונעביר אותו לקערה, נעטוף בנילון נצמד ונמתין חצי שעה לתפיחה.
  3. נפזר קונפלור על השיש ונשפול עליו את הבצק, נרדד עם מערוך ונחתוך לרצועות ארוכות ועבות.
  4. נקח כל רצועה ונמשיך לרדד אותה עם מערוך עד לקבלת רצועה דקיקה/ נשתמש במכונת פסטה להפוך כל רצועה לדקה.
  5. נקח סיר עמוק ונשפוך אליו את השמן ונמתין שיתחמם. ביינתים נקח רצועה מהבצק ונלפף אותה כל מזלג, כשהשמן חם נניח אותה בסיר וננענע מעט ובעדינות את המזלג כדי שתקבל נפח.
  6. נטגן את הדבלה עד להשחמה, שימו לב שלא ישרף לכם ותחזרו על הפעולה עם כל הבצק.

נכין את הרוטב:

  1. נקח סיר ונשים בו את הסוכר, 2 כוסות מים ומערבבים בלי להפסיק עד שמעט רותח, מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב.
  2. מבשלים 15 דקות עד קבלת נוזל סמיך, אם הוא סמיך מידי תוסיפו מים.
  3. לוקחים צלחת, טובלים את עוגיות הדבלה שהכנו בססירופ מכל הצדדים ומניחים בצלחת.

 

שיהיה בתיאבון!

הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

מתכון לריבת אתרוגים טוניסאית קל וטעים שמכינים בסוכות
כמונייה או טבחה בל כמון היא תבשיל שעועית עם בשר טוניסאי, מנה מסורתית נפלאה, המהוות חלק בלתי נפרד מהקולינריה התוניסאית ומספקת חווית אוכל משובחת ועשירה בטעמים.
מתכון של הבולטים הכי טעימים שתאכלו, המתכון הוא לכ-25 קציצות בולט
הסיר שהכי מזוהה עם המטבח הטונסאי, מתכון קליל וטעים!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.