בוריקה עם תפוח אדמה

סוג המנה:

כשרות:

בריק/ בוריקה עם תפוח אדמה

בריקה עם תפוח אדמה הוא אחד המאכלים המנחמים והטעימים שיש. בכללי, בריק, בוריקה או בריקה – איך שלא תקראו לזה, הוא מאכל טוניסאי שאין לו מספיק יחצי ציבור. מדובר בדף פילה דק דק, בדרך כלל עגול שזורקים לשמן החם במרכזו תפוח אדמה, ביצה או גבינה עם עשבי תיבול.

בריק יכול להיות ארוחת ערב מצוינת ומהירה כשבא לנו להתפנק על פחמימה מהירה וטעימה.

תכינו ותתפנקו, ואל תשכחו להעלות לנו תמונה לקבוצה.

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון לבריק/ בוריקה עם תפוח אדמה

מתכון קל וטעים לבוריק עם תפוח אדמה

מצרכים

ירקות:

  •  צרור וחצי פטרוזיליה.
  • 6 תפוחי אדמה גדולים.

תבלינים:

  • מלח.
  • כפית פלפל שחור טחון.

שונות:

  • 10 עלי בוריק.
  • 4 ביצים.
  • ליטר שמן.

אופן ההכנה

  1. נשטוף ונקצוץ את הפטרוזיליה דק.
  2. נשטוף ונקלף את תפוחי האדמה, נכניס לסיר עמוק נכסה במים ונרתיח, נבשל ל30 דקות לריכוך.
  3. נסנן את תפוחי האדמה ונמעך לפירה במקרם אחיד, נעביר לקערה.
  4. נקצוץ דק את הפטרוזיליה.
  5. נוסיף לקערה את הביצים, הפטרוזיליה, 6 כפות שמן, כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור ונערבב היטב.
  6. נקח סיר עמוק נשפוך אליו את השמן ונחמם לטיגון.
  7. נקח את עךי הבוריק ונשים כף גדושהכ מהמלית שהכנו, נקפל ונכניס לשמן החם.
  8. נטגן מכל צד עד שישחים (בערך דקה מכלך צד).
  9. נוציא לנייר סופג או לתבנית ייעודית לטיגון (עם חורים).
  10. נחזור על הפעולה עם כל העלים.

 

שיהיה בתיאבון!

מתכונים מומלצים נוספים

עוגיות דרוע טוניסאיות ממכרות שאי אפשר להפסיק לאכול
סלט טוניסאי מיוחד שלא כולם מכירים, מוגש כחלק מסלטי שולחן שישי.
מתכון לקציצות דגים טוניסאיות או בשמם האוטנטי כפתה טוניסאית דגים שהולך לגרום לכם ללקק את האצבעות!
מתכון לבסיסה טוניסאית לראש חודש ניסן

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.