בוריקה עם ביצה

סוג המנה:

כשרות:

בריק/ בוריקה עם ביצה

אין משהו יותר טעים מבריקה חם חם וקראנצ'י שאי אפשר להפסיק לאכול, ניתן למלא אותו בביצה, תפוח אדמה או גבינה ולאכול איך שהוא יוצא מהמחבת, רק תזהרו מהכוויות בלשון 🙃

אחד המילויים הכי מוכרים של בוריקה זה בוריקה עם ביצה, שלאחר ההכנה מכניסים לפיתה, ככה שאיך שנותנים ביס בפיתה כל הביצה נשפכת ישר לפיתה. רק מלכתוב את זה נהייתי רעבה.

תכינו ותתפנקו, ואל תשכחו להעלות לנו תמונה לקבוצה.

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון לבריק/ בוריקה עם ביצה

מתכון לבריק מתפצח וטעים עם ביצה נוזלת שתמיד כיף לאכול

מצרכים

ירקות:

  •  צרור וחצי פטרוזיליה.

תבלינים:

  • מלח.
  • פלפל שחור טחון.

שונות:

  • 10 עלי בוריק.
  • 10 ביצים.
  • ליטר שמן.

אופן ההכנה

  1. נשטוף ונקצוץ את הפטרוזיליה דק.
  2. נקח סיר עמוק נשפוך אליו את השמן ונחמם לטיגון.
  3. נקח קערה ונבור אליה ביצה, נוסיף מעט מלח, מעט פלפל ופטרוזיליה.
  4. נקח עלה בריק ונכניס חצי לשמן, נמתין 5 שניות, נשפוך אליו את הביצה ונסגור עם החצי שביד שלנו.
  5. נטגן מכל צד על שישחים (בערך דקה מכל צד).
  6. נוציא לנייר סופג או לתבנית ייעודית לטיגון (עם חורים).
  7. נחזור על הפעולה עם כל העלים.

 

שיהיה בתיאבון!

מתכונים מומלצים נוספים

סלט חושחש טוניאי הוא סלט מיוחד שמוגש בעונה, טעמו שונה וייחודי.
אפשר לאכול חם או קר, אבל הכי טעים ישר מהמחבת 😍😉
סלט המקבובה הטוניסאי הוא סלט עשיר בטעמים, שמוגש בעיקר בערב שישי ובחגים.
מתכון לפול עם כמון פשוט וקל להכנה שאתם הולכים להתמכר אליו!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.