בסיסה טוניסאית – בשישה מתכון לחודש ניסן

כשרות:

מתאים ל...

בסיסה מתכון בשישה

איזה כיףף! הגענו לראש חודש ניסן! אם אתם כמונו מהעדה הטוניסאית אז המנהג שלנו הוא להכין בסיסה, זה ממש טקס שלם שאני מחכה לו כל השנה! אומרים שהבסיסה היא סגולה לפרנסה, ברכה לחיים טובים ועוד.

בערב ראש חודש ניסן, האב של המשפחה הוא זה שעושה את הטקס, הוא מערבב את הבסיסה ו כולנו אוכלים ממנה. מכינים את התערובת מראש ומוסיפים שמן ומים במידת הצורך בזמן הטקס. המנהג שלנו הוא בזמן שפיכת השמן לערבב את הבסיסה עם מפתח של הדירה וזה סגולה לברכה ופרנסה טובה ובשפע.

הברכה של הבסיסה:

"יַא פַתָּאח בְּלַא מַפְתָּאח, יַא עַטַאי בְּלַא מַנַא, אֻרְזֻקְנַה וַרְזֻק מִנַּה וַרְזֻק לְעַבֵּיד לְכֻּלֻלְנַה עַקְבָּאל דָאיֵר, כִיר מִן הַסְנָה"

הפירוש הוא – הקב"ה הפותח בלא מפתח, הנותן בלי תמורה, תן לנו ותן מאתנו ותן לכולנו טוב, יותר מן השנה הזאת.

למי שלא יודע, בסיסה זה תערובת כל טוב שמלאה בחיטה, כוסברה, שעורה ועוד דברים טובים.

אז קדימה – בואי נתחיל בהכנת בסיסה או בשישה טוניסאית!

מתכון לבסיסה טוניסאית - בשישה

מתכון לבסיסה טוניסאית לראש חודש ניסן

מצרכים

  • 50 גרם גרגירי כוסברה.
  • 50 גרם גרגירי שעורה.
  • 250 גרם גרגירי חיטה.
  • 20 גרם כמון טחון.

לתוספת:

  • חצי כוס אגוזים/שקדים, קלויים וקצוצים.
  • 6 כפות מים.
  • 15 גרם זרעי שומר (אניס).
  • 10 כפות שמן זית/שמן רגיל.
  •  כוס סוכר.
  • 20 תמרים קצוצים ללא גרעין.
  • חצי כוס צימוקים.

אופן ההכנה

  1. נקח מחבת ונקלה את גרגרי החיטה.
  2. בסיום קליית גרגרי החיתה נקלה את גרגרי השעורה.
  3. לאחר מכן קולים את גרגירי הכוסברה יחד עם הכמון והשומר עד לקבלת גוון חום זהוב.
  4. נקח בלנדר ונטחן הכל יחד עד שנקבל אבקה.
  5. נקח נפה וננפה את האבקה לקערה.
  6. נוסיף לקערה 5 כפות שמן ונערבב.
  7. נוסיף את התמרים, הצימוקים, האגוזים, הסוכר והמים ונערבב.
  8. נוסיף 5 כפות שמן (שנשארו) נערבב ונגיש.

מתכונים מומלצים נוספים

מתכון לחמין של סבתא, מומלץ ליום סגרירי
תוספת לסיר החמין הטעים שלכם!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.