קציצות בולט טוניסאי הן אחת המנות המוכרות והאהובות של המטבח התוניסאי, הקציצות האלו הן הוארסיה הטוניסאית למפרום, קציצות מפרום טוניסאי רק שכאן מדובר במעטפת דקה במיוחד של תפוח אדמה ובדרך כלל הן מבושלות ללא רוטב (בשונה מהמפרום שמבושל ברוטב אדום).
שימו לב שנדרשת מיומנות מסוימת בחיתוך של תפוחי האדמה כך שהמעטפת תצא דקה ככל האפשר, אבל לאט לאט אתם תראו שאתם תשתפרו במלאכת החיתוך 😊
אצלינו הטוניסאים, יש הרבה שקוראים לבולט קציצות לקוסקוס טוניסאי כי אי אפשר לאכול קוסקוס בלי קציצות בולט טוניסאי לצידו, זה ממש כמו לאכול צלחת חומוס משובחת בלי לנגב עם פיתה חמה וטרייה הישר מהתנור.
שימו לב, כשתכינו את הקציצות לקוסקוס טוניסאי האלו אתם לא תוכלו לא לנשנש כמה ישר אחקי הטיגון, זהירות מכוויות בפה, מניסיון זה לא כל כך נעים ;).
המתכון הזה לקציצות קוסקוס טוניסאי ששותף איתנו על ידי גלית, שייך לליליאן חג'ג' ז"ל אמה היקרה, והוא מוצלח במיוחד!