בולט טוניסאי- מפרום טוניסאי

סוג המנה:

כשרות:

בולט

קציצות בולט טוניסאי הן אחת המנות המוכרות והאהובות של המטבח התוניסאי, הקציצות האלו הן הוארסיה הטוניסאית למפרום, קציצות מפרום טוניסאי רק שכאן מדובר במעטפת דקה במיוחד של תפוח אדמה ובדרך כלל הן מבושלות ללא רוטב (בשונה מהמפרום שמבושל ברוטב אדום).

שימו לב שנדרשת מיומנות מסוימת בחיתוך של תפוחי האדמה כך שהמעטפת תצא דקה ככל האפשר, אבל לאט לאט אתם תראו שאתם תשתפרו במלאכת החיתוך 😊

אצלינו הטוניסאים, יש הרבה שקוראים לבולט קציצות לקוסקוס טוניסאי כי אי אפשר לאכול קוסקוס בלי קציצות בולט טוניסאי לצידו, זה ממש כמו לאכול צלחת חומוס משובחת בלי לנגב עם פיתה חמה וטרייה הישר מהתנור.

שימו לב, כשתכינו את הקציצות לקוסקוס טוניסאי האלו אתם לא תוכלו לא לנשנש כמה ישר אחקי הטיגון, זהירות מכוויות בפה, מניסיון זה לא כל כך נעים ;).

המתכון הזה לקציצות קוסקוס טוניסאי ששותף איתנו על ידי גלית, שייך לליליאן חג'ג' ז"ל אמה היקרה, והוא מוצלח במיוחד!

מתכון לבולט

מתכון של הבולטים הכי טעימים שתאכלו, המתכון הוא לכ-25 קציצות בולט

מצרכים

  • 1/2 ק"ג בשר צלעות בקר (טחון פעם אחת)
  • 3-4 תפוחי אדמה – חתוכים לפרוסות דקות (חותכים סביב תפוח האדמה)
  • 2 בצלים גדולים מגורדים (לאחר שהוקפאו מעט)
  • צרור פטרוזיליה קצוץ גס
  • 5 פרוסות של לחם יבש
  • פלפל שחור, כורכום, קינמון ומלח – כ-2 כפיות מכל תבלין.
  • מעט קמח מנופה (נטבול בו את הקציצות לפני טיגון)
  • ביצה מעורבבת בקערה

אופן ההכנה

  1. לפני שנתחיל לעבוד, בידקו שיש לכם את כל המרכיבים לפי מה שכתוב במצרכים (כלומר, קיצצו את הבצל אחרי הקפאה קצרה, קיצצו את הירק וכו)
  2. כעת, נפזר מעל חתיכות תפוח האדמה מלח, שיעזור לו להתרכך.
  3. בקערה, נערבב את הבצל המגורד עם הפטרוזיליה והמלח (כ-2 כפיות מלח) – נערבב ביד תוך כדי מעיכה קלה.
  4. נרטיב את הלחם ונוסיף לקערה, תוך כדי שאנחנו מפוררים אותו.
  5. לאחר מכן, נוסיף לקערה גם את הבשר הטחון והתבלינים ונערבב היטב.
  6. כעת, הגיע הזמן להרכיב את הקציצות, ניצור קציצה מוארכת מעט ונצמיד אליה חתיכת תפוח אדמה, נטבול את הקציצה בקמח ואז בביצה
  7. נטגן את הקציצות שלנו בשמן חצי עמוק עד שיזהיב
  8. את הקציצות המוכנות נניח בסיר רחב ונמלא אותו במים עד לכיסוי הקציצות, לאחר ריחה נבשל על אש קטנה עד שהמים נעלמים.
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

אחד מבין הסלטים הבולטים ביותר על שולחן שישי הוא סלט הגזר הטוניסאי שמשדרג כל ארוחה!
הסיר שהכי מזוהה עם המטבח הטונסאי, מתכון קליל וטעים!
סלט ארטישוק טוניסאי הוא אחד מהסלטים המיוחדים במטבח שלנו, ניתן להכין אותו לימי שישי וחגים.
סלט גזר וביצים תוניסאי הוא שדרוג לכל ארוחה ובמיוחד לארוחת שישי, הכנתו פשוטה וטעמו מיוחד.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.