בולט טוניסאי של פעם

סוג המנה:

כשרות:

בולט טוניסאי של פעם

בולט הוא מאכל שמשקף את המטבח הטוניסאי.

מדובר על קציצות בשר שלא תוכלו להפסיק לאכול, יש שיגידו שהכנת הקוסקוס מגיעה כתירוץ להכנת בולט.

חברת הקבוצה היקרה אלית טל שיתפה אותנו במתכון המרגש הזה שמוקדש לסבתא האהובה נינט אטאל זצ"ל, "הבולט הוא מאכל ילדות שגדלתי עליו והוא האהוב עלי ביותר".

את הבוטל מכינים בדרך כלל לימי שישי ויש שאוכלים אותו עם הרבה לימון וחלה משובחת.

גם אתם מוזמנים לשתף את המתכון והזיכרון של יקיריכם בקישור

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון לבולט טוניסאי של פעם

את קציצות הבולט האלו לא תוכלו להפסיק לאכול, מנה שמוגשת לצד קוסקוס ומגיעה בעיקר בארוחות שישי.

מצרכים

ירקות:
  • צרור פטרוזיליה רק עלים.
  • צרור כוסברה רק עלים.
  • 7 שיני שום.
  • 3 בצלים גדולים.

תבלינים:

  • 4 כפיות מלח.
  • 4 כפיות פלפל שחור.
  • 4 כפיות פפריקה מתוקה.

בשר:

  • 1.5 ק"ג בשר צלעות טחון (מס 2).
שונות:
  • 3/4 אריזת לחם אחיד פרוס.
  • 3 ביצים.
  • כוס וחצי קמח.
  • כפית וחצי רסק עגבניות.

אופן ההכנה

  1. נשרה את הלחם במים, נסחוט היטב ןנפריד רק את החלק הקשה אותו נשמור.
  2. במעבד מזון נטחן את הבצל ונסנן היטב ממים ונעביר לקערה.
  3. לאחר מכן נטחן לחוד את הפטרוזיליה הכוסברה ושיני השום.
  4. נוסיף לטחינה את הלחם הסחוט ונעביר את כל המלית לקערה עם הבצל, נוסיף את הבשא והתבלינים ונערבב היטב.
  5. נניח את הקערה במקרר, ההמלצה היא ללילה שלם אך אם אין לכם זמן, תוכלו להשאיר כמה שעות (לפחות 3).
  6. נקח 2 קערות, לקערה אחת נשפוך את הקמח ולקערה השנייה נשבור 3 ביצים ונוסיף את רסק העגבניות עם מעט שמן, מעט מים וכפית מלח ונערבב היטב.
  7. נכין את הקציצות, נחמם 2 מחבתות מעט שמן קנולה לטיגון, נלטבול את הקציצה בקמח ואז בבלילת הביצים, ונטגן בערך 4 דק כל צד (טיפ קטן תעשו קציצות קטנות ותלחצו אותן מעט אחרי הטבילה בבלילה, זה חוסך זמן טיגון).
  8. נקח צלחת ונשים עליה נייר סופג כך שנעביר את הקציצות בסיום הטיגון אליה. בסיום הטיגון להניח בצד על נייר סופג. שימו לב- יוצאת כמות גדולה אז תבחרו אם להכין הכל או להקפיא אחרי הטיגון.

*המלצות לאכילה:

שיטה 1- אפשר לאכול אותן ככה טעימות עם לימון מעל.

שיטה 2- אפשר לבשל את הקציצות המטוגנות במשך שעה. את הקציצות נשים בקלחת, נוסיף כוס מים שיכסו כמעט את הקציצות, כף שמן, כפית רסק עגבניות. וזהו.

תנו לזה לשבת על אש נמוכה לפחות שעה + זה יצטמצם ואם יש לכם מרק של קוסקוס תוסיפו מצקת של המרק כשהמים מצטמצמים. זה טעים ברמות.

הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

סלאטה טורשי גנאריה הוא סלט טעים ומרענן, מתאים כחלק מסלטי שולחן שבת
מרק סולת טוניסאי טעים במיוחד שמתאים לימי החורף הקרים
כל שבת הייתה מוגשת צלחת גדולה של חמוצים על השולחן של סבתא, זה הסלט המושלם ליד סיר קוסקוס וטבחה.
סלט חושחש טוניאי הוא סלט מיוחד שמוגש בעונה, טעמו שונה וייחודי.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.