בולו טוניסאי

כשרות:

מתאים ל...

בולו טוניסאי טעים

אם יש משהו שאני אוהבת, אבל באמת אוהבת, זה עוגיות בולו טוניסאי וכוס תה נענע. השילוב הזה שולח אותי בחזרה אל הילדות הפשוטה. אני באמת לא מגזימה שאני אומרת שזו העוגה הטעימה ביותר לדעתי (למרות שאני לא בטוחה שזה נחשב לעוגה), כזו שאפשר לאכול כל יום, כל היום!

לפניכם המתכון של סבתא שלי, כפי שאחות שלה שלחה לי לפניי כמה שנים, מאז אני משתדלת להכין לפחות פעם בשבועיים.

יוצא מהמתכון הזה שלוש כיכרות של בולו.

מתכון לבולו

אין כמו בולו, אחרי האוכל או בכלל בצאת צום. למרות שאם תשאלו אותי, בולו וכוס תה מתאימים לכל יום בשנה 😉

מצרכים

  • 3 ביצים
  • כוס סוכר
  • כוס שמן
  • 100 גר צימוקים
  • 4 כפות שומשום
  • 2 שקיות סוכר וניל (אני מוסיפה גם קצת תמצית וניל, אבל זה לא כתוב במתכון המקורי)
  • 2 שקיות אבקת אפיה
  • 4.5 כוסות קמח
  • קצת זרעי שומר

אופן ההכנה

  1. במטרפה טורפים את השמן הסוכר והביצים.
  2. מוסיפים את כל החומרים לבלילה, מלבד הקמח וטורפים היטב.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לאיחוד, הבצק צריך לצאת מעט דביק.
  4. מכסים את הבצק למנוחה של שעה
  5. יוצרים כיכרות גדולות או קטנות מקשטים בשקדים שלמים למעלה (סבתא הייתה מסדרת בשורה ישרה כמו בתמונה, אבל תתפרעו)
  6. מכניסים לתנור 180 מעלות למשך 30-40 דקות (תלוי בגודל הכיכרות ובחוזקת התנור, אצלי זה 35 דקות)
הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

מתכון לחמין של סבתא, מומלץ ליום סגרירי
מתכון לעוגיות ביסקוטי טוניסאיות ממכרות שלא תוכלו להפסיק לנשנש!
סלט צנון טוניסאי הוא אחד מהסלטים המרכזיים בשולחן שישי, הכנתו קלה ומהנה.
מרמומה קלאסית כמו של סבתא, אין ארוחת שישי או ארוחת חג שלא היה על השולחן את הקערה עם המרמומה של סבתא ותמיד היא היתה נגמרת כמובן.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.