סלט לפת טוניסאי- טורשי לפת

סלט לפת טוניסאי- טורשי לפת

סלט לפת הוא סלט פיקנטי קל להכנה עם מספר מרכבים מצומצם. בדרך כלל מכינים אותו כתוספת לסעודת שבת או ארוחה חגיגית אחרת. היתרון שלו הוא שהוא ממש קל להכנה, כך שתוך 5-6 דקות כבר יהיה לכם סלט מוכן.

מתכון לסלט לפת טוניסאי

סלט לפת טוניסאי הוא סלט קל להכנה כחלק מסלטי שולחן שישי או שולחן החג.

מצרכים

ירקות:

  • 6 לפתות.

תבלינים:

  • כפית מלח.

שונות:

  • חצי כוס מיץ לימון.
  • 2-3 כפות הריסה טוניסאית (לפי החריפות שאתם אוהבים).
  • 3 כפות שמן.

אופן ההכנה

  1. נקח את הלפתות ונשטוף אותם.
  2. נקלף וננחתוך לעיגולים דגים, ניתן להשתמש במנדולינה.
  3. נעביר את הלפתות החתוכות לקערה.
  4. נוסיף לקערה את שאר המרכיבים- לימון, מלח, הריסה ונערבב היטב.
  5. נעביר לקופסא ולמקרר.

מתכונים מומלצים נוספים

כל שבת הייתה מוגשת צלחת גדולה של חמוצים על השולחן של סבתא, זה הסלט המושלם ליד סיר קוסקוס וטבחה.
מתכון למלוחיה טוניסאית אסלית טעימה ברמות!
מרק סולת טוניסאי טעים במיוחד שמתאים לימי החורף הקרים
סלט סלק טוניסאי הוא סלט עשיר ומרענן שמוגש כחלק מסלטי ארוחת שישי, קל להכנה שמשדרג כל ארוחה.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.