מתכון לריבת חבושים טוניסאית

ריבת חבושים מתכון

היום נלמד להכין מתכון לריבת חבושים טוניסאית, את המתכון הזה בדרך כלל מכינים בחג סוכות ובחגי תשרי כמו את הריבת אתרוגים כי בתקופה הזו יש את עונת החבושים בשפע.

את המתכון הזה לריבת חבושים לקחתי ממתכון עבר של אחד מבני המשפחה והוא פשוט יוצא מעדן! שימו לב שגם את המתכון הזה צריך להשרות חבושים 24 שעות אז תתכוננו בהתאם.

אז קדימה – בואו נכין ריבת חבושים טוניסאית!

מתכון למתכון לריבת חבושים טוניסאית

מתכון לריבת חבושים טוניסאית קלה וטעימה במיוחד

מצרכים

  • קילו חבושים.
  • מיץ מחצי לימון.
  • 3-4 מקלות קינמון.
  • 3 כוסות מים.
  • חצי קילו סוכר לבן.

אופן ההכנה

  1. נתחיל בהכנת החבושים, נקח את החבושים ונשטוף היטב (אנחנו ממליצים במים וסבון).
  2. נפרוס את החבושים לרצועות בעובי 1 ס"מ ונשים בקערה עם מים לריכוך למשך 24 שעות (ללא גרעינים).
  3.  אחרי 24 שעות נתחיל להכין את הריבה- נקח סיר ונשפוך אליו סוכר, לימון, ומים ונבשל על להבה קטנה- בינונית עד שהסוכר נמס (ממש כמה דקות).
  4. נוסיף את הקינמון ונערבב, נגביר את הגז לחום בינוני ונבשל עד לרתיחה.
  5. נקח את החבושים ונוסיף אותם לסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך כשעה- שעה וחצי (תלוי איך אתם אוהבים את הריבה) על להבה בינונית- גבוהה.
  6.   נכבים, מעבירים לצנצנת כשמתקרר ומגישים.

זהו! יש לכם ריבת חבושים! תוכלו להכין גם ריבת ענבים אם תרצו 🙂

הירשמו לרשימת התפוצה שלנו כדי לקבל עדכונים כל מתכונים חדשים

אנו משתדלים לשלוח עדכון אחד בחודש, שאוסף את כל המתכונים החדשים שעלו באותו חודש.

תוכלו להסיר את עצמכם מהרשימה בכל עת.

מתכונים מומלצים נוספים

הריסה או אריסה טוניסאית היא תוספת שמשדרגת כל ארוחה!
איטריות שנקראות חלאלם שמכינים למאכל בצאת צום תשעה באב
מרמומה קלאסית כמו של סבתא, אין ארוחת שישי או ארוחת חג שלא היה על השולחן את הקערה עם המרמומה של סבתא ותמיד היא היתה נגמרת כמובן.
עלי כרוב ממולאים מהמטבח הטוניסאי, מתכון קל להכנה וטעים במיוחד.

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.