מתכון לריבת אתרוגים טוניסאית

כשרות:

מתאים ל...

מתכון לריבת אתרוגים

היום נלמד להכין מתכון לריבת אתרוגים טוניסאית, את המתכון הזה בדרך כלל מכינים בחג סוכות אחרי החג באמצעות האתרוגים שנשארו לנו ויש לו סגולה לנשים בהריון או לנשים שרוצות להיכנס להריון לפרי בטן בקלות.

את המתכון הזה לריבת אתרוגים לקחתי מדודה שלי והוא כל כך פשוט!

אז קדימה – בואו נכין ריבת אתרוגים!

מתכון לריבת אתרוגים טוניסאית

מתכון לריבת אתרוגים טוניסאית קל וטעים שמכינים בסוכות

מצרכים

  • 5 אתרוגים.
  • מיץ מחצי לימון.
  • 3 יחידות קוץ ציפורן.
  • 2 מקלות קינמון.
  • כוס מים.
  •  סוכר לבן.

אופן ההכנה

  • נקח את האתרוגים ונשטוף היטב (אנחנו ממליצים במים וסבון).
  • החתוך את האתרוגים לקוביות בגודל בינוני-קטן.
  • נקח סיר, נשפוך אליו את האתרוגים, נמלא במים ונבשל על אש בינונית עד לרתיחה.
  • נשפוך את המים, נשים מים חדשים ונביא לרתיחה (לחזור על הפעולה 5 פעמים).
  • אחרי שסיימנו את התהליך ננקה את הגרעינים מהאתרוג ונעביר לכוסות, לפי מספר הכוסות שיש לנו עם אתרוגים נשים סוכר, זאת אומרת שעל כל כוס אתרוגים נשים כוס סוכר.
  • נשים את כוסות הסוכר בצד.
  • נקח סיר, נשפוך אליו את האתרוגים, הסוכר מיץ הלימון, המים וכל שאר התבלינים ונבשל על אש נמוכה.
  • נערבב היטב במשך הבישול עד שהסוכר יתקרמל ונקבל ריבה(כ- 25-30 דקות).
  • נעביר לצנצנת ונגיש!

וזהו! יש לכם מתכון לריבת אתרוגים. אם תרצו לנסות ריבות נוספות יש באתר מתכון לריבת ענבים, מתכון לריבת חבושים ועוד.

מתכונים מומלצים נוספים

מתכון לפול עם כמון פשוט וקל להכנה שאתם הולכים להתמכר אליו!
סלט ירקות טוניסאי מושלם וקל ביותר להכנה
מתכון לסנדוויץ טוניסאי פשוט וקל להכנה כזה שלא תוכלו להפסיק לאכול! אל תשכחו לשים הריסה וטרשי בנדיבות.
מרק חומוס תוניסאי במתכון כמו של פעם שמתאים במיוחד לימי החורף הקרים!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.

באתר זה נעשה שימוש בעוגיות (Cookies) חיוניות לצורך הפעלה תקינה, וכן בעוגיות נוספות לסטטיסטיקה ושיווק. המשך שימושך באתר מהווה הסכמה לכך. למידע נוסף ראו את מדיניות הפרטיות שלנו.