כרוב ממולא טוניסאי

סוג המנה:

כשרות:

כרוב ממולא מתכון

הממולאים הטוניסאים שלנו מתחלקים לכמה סוגים, חלק אוהבים את המחשי, הפלפל הממולא הטוניסאי שלנו וחלק אוהבים את עלי הכרוב הממולאים הטוניסאים שלנו. את האמת? אני אוהבת גם וגם! למה לבחור באחד שאפשר להכין את שניהם ולהנות מכל העולמות?

מצרפת לכם מתכון טעים ברמות וקל להכנה של כרוב ממולא טוניסאי שאתם חייבים להכין.

אז קדימה, בואו נתחיל בהכנה!

מתכון לכרוב ממולא טוניסאי

עלי כרוב ממולאים מהמטבח הטוניסאי, מתכון קל להכנה וטעים במיוחד.

מצרכים

ירקות:

  • 1/2 צרור פטרוזיליה.
  • 24 עלי כרוב.
  • 2 בצלים.
  • 2 עגבניות.

תבלינים:

  • כפית מלח.
  • כפית פלפל שחור.

שונות:

  • 500 גרם בשר בקר טחון.
  • כוס אורז.
  • 4 ביצים.

לרוטב:

  • 8 שיני שום.
  • 8 כפות רסק עגבניות.
  • 6 כוסות מים.
  • כף מלח.

אופן ההכנה

  1. נקח כערה ונשפוך אליה את האורז, נשרה אותו עם מים לשעה( פחות אם אין לכם זמן).
  2. נקח סיר, נניח בו את עלי הכרוב, נמלא אותו במים ונביא לרתיחה, נבשל מעט לריכוך, נוציא ונשטוף במים קרים (כדי שנוכל לעבוד איתם) ונעביר לצלחת.
  3. נשטוף את העגבניות, נקצוץ לקוביות קטנות ונעביר לקערה.
  4. נקלף את הבצל ונקצוץ לקוביות קטנות ונעביר גם אותו לקערה.
  5. נשטוף את הפטרוזיליה ונקצוץ דק ונעביר לקערה.
  6. נשים את הבשר טחון יחד עם התבלינים בקערה.
  7. נוסיף את האורז לקערה ונערב היטב.
  8. נתחיל במילוי, נמלא כל כרוב ב2-3 כפות, נעטוף ונסדר בסיר רחב

נכין את הרוטב:

  1. להכנת הרוטב נערבב את השום, המלח ורסק העגבניות עם מים חמים בקערה ונשפוך לסיר עם הפלפלים הממולאים עד שהנוזל יכסה את הפלפלים.
  2. נביא את הסיר לרתיחה ונסגור במכסה ונבשל כ-50 דק' על אש קטנה עד לאידוי רוב המים מהסיר.

 

מתכונים מומלצים נוספים

עוגיות כעכ טוניסאיות מתוקות אותן תוכלו לטעות בתה או לנשנש במהלך היום, מתכון פשוט וטעים.
מתכון לבסללוביה, התבשיל הממכר שלנו שלא תוכלו להפסיק לאכול!
מתכון לבסיסה טוניסאית לראש חודש ניסן
תוספת לסיר החמין הטעים שלכם!

שתפו את המתכון המשפחתי שלכם ועזרו לנו לשמור על המסורת

אנחנו מזמינים אתכם לקחת חלק בשמירה על המסורת של יהודי טוניס, באמצעות העלאת המתכון המשפחתי שלכם לאתר. אתם תשלחו לנו את המתכון שלכם, תוכלו להוסיף הקדשה אישית ליקירכם ואנחנו נשתף אותו באתר שלנו.