על המיזם
המיזם "אוכל טוניסאי מבית אמא" התחיל כקבוצת פייסבוק שבה חבריי הקבוצה דאגו לשתף מתכונים טוניסאיים, שמזכירים להם את הילדות.
עד מהרה, הקבוצה תפסה תאוצה והיום היא מונה למעלה מ49 אלף חברים, רובם צאצאים לעולים מטוניס.
כמנהלי הקבוצה, הרגשנו שלא נעשה מספיק בשימור מתכוני העדה, ולכן החלטנו להקים אתר זה.
אתר זה ייאגד בתוכו אין ספור מתכונים טונסאיים וישמש את כולנו יחד להנצחת יהדות טוניס ומתכונייה.
האתר הוקם לזכר:
יחיאל פרי ורבקה פרי (מבית חג'ג')
זכרם לברכה
סבתא רבקה, הבשלנית והאופה הטובה ביותר בעולם, אשר נולדה וגדלה בספקס שבטוניס,
בת לשלמה חג'ג' וורדה חג'ג' (מבית אטיאס) זכרם לברכה,
ואחייה ואחיותיה:
מיכאל, פרנסואה, מטילדה זכרם לברכה
וכן, זיזט, אסתר וחיים שייבדלו לחיים ארוכים.
מי עומד מאחורי המיזם הזה?
ליאת אוחנה
נכדתם של רבקה ויחיאל (לולו) פרי ז"ל, ה-סבא וסבתא ה-טובים בעולם.
גדלתי על מאכליה הטעימים של סבתי, רבקה פרי, אשר היו ברובם טוניסאיים.
לצערי סבתי נפטרה לפניי שהספקתי ללמוד ממנה את כל המתכונים,
נכנסתי למיזם זה מתוך רצון אמיתי לחקות את מתכוניה.
פודיז בנשמה, אוהב אוכל ואת הסיפורים שמאחוריי האוכל.
לאבא שלי יש את האוכל הכי טעים בעולם, הוא תמיד אוהב להכין מאכלים של כל העדות.
חשוב לי לשמר מתכוני עדות שעוד מעט האחרונים שהכינו אותם יחלפו מהעולם,
וזו הסיבה שבגינה נכנסתי למיזם החשוב הזה!
אלמוג אחדות
כדי לאסוף את כל המתכונים שגדלנו עליהם, אנחנו צריכים אתכם!
אנחנו בטוחים שיש לכם מתכון אהוב ונוסטלגי שמזכיר לכם אנשים אהובים,
תוכלו להעלות את המתכון שלכם בתוספת הקדשה לאדם אהוב
וכך נשמר ביחד את זיכרון ההורים והסבים והסבתות שלנו.